avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un proces in care parata nu cunoaste reclamantul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un proces in care parata nu cunoaste reclamantul

imi poate da un raspuns concret in ceea ce priveste o situatie care depaseste bunul simt al omului si anume:am o prietena care a fost citata intr-un proces in solutionarea unui test de paternitate cu un anumit domn pe care nu il cunoaste, dar el sustine ca au un copil impreuna in urma unui concubinaj inexistent pentru ea. Cum este posibil ca instanta sa citeze o persoana, dand crezare oricarei persoane care poate da adresa si nume la intamplare si cum se poate solutiona aceasta incurcatura care s-a creat. Cum poate parata sa se apere in acest proces la un tribunal din alta localitate? si de acest proces in care nu se simte implicata in nici un fel pentru ca nu cunoaste nici numele reclamantului? si nu are nici un copil ilegitim deoarece reclamantul pomeneste numele de fata al paratei si nu specifica nici o data a concubinajului sau nasterea copilului, despre care cere test de paternitate el fiind in cu totul alt oras in penitenciar si fiind nascut in cu totul alt judet, acestea fiind declarate de el in plangerea facuta la tribunal. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:37, 31 Mai 2011
@andymaurul
Numai faptul ca imi citati din Codul de procedura penala intr-o cauza civila spune tot. Cand dreptul dedus judecatii este personal, prezenta este obligatorie. Detinutul este adus.

@liliana_cl
Din graba am scris mai sus ca detinutul isi retrage plangerea, de fapt nu si-o insuseste, ca sa nu fie obligat la plata de daune ( in caz de renuntare la judecata dupa citare, la cererea paratului).
Prietena nu are decat sa faca intampinare, o sa dea banii pe timbru postal degeaba.
Urmati si dvs. sfaturile care vi se par mai pertinente.
Succes!
adutescu a scris:

@andymaurul
Numai faptul ca imi citati din Codul de procedura penala intr-o cauza civila spune tot. Cand dreptul dedus judecatii este personal, prezenta este obligatorie. Detinutul este adus.

@liliana_cl
Din graba am scris mai sus ca detinutul isi retrage plangerea, de fapt nu si-o insuseste, ca sa nu fie obligat la plata de daune ( in caz de renuntare la judecata dupa citare, la cererea paratului).
Prietena nu are decat sa faca intampinare, o sa dea banii pe timbru postal degeaba.
Urmati si dvs. sfaturile care vi se par mai pertinente.
Succes!


Doamna,v-am citat din cpp deoarece doar in aceasta situatie sistemul penitenciar este obligat sa aduca in fata instantei de judecata reclamantul,care este detinut in sistemul penitenciar.Dar,daca el este adus in fata instantei de judecata in aceasta speta-civila-si va cere in probatoriu interogatoriul paratei,ceea ce va presupune in cazul neprezentarii acesteia-asa cum ati dat acest sfat-amenda si mandat de aducere,ce facem,doamna?
v-as multumi din sufelt daca ne ajutati in mare spus cum sa formulam intampinarea, prin urmare sa va relatez exact plangerea facuta de individ: sumsemnatul...fiul lui...nascut la...in prezent detinut in penitenciarul ...condamnat la 4 ani si 10 luni, inaintez prezenta plangere catre judecatoria....cu rugamintea de a da curs prin a-mi crea posibilitatea de a-mi recunoaste copilul prin procedura paternitatii.Mentionez ca am convetuit in concubinaj cu numita ....din ...din aceasta relatie a rezultat un copil pe care ni l-am dorit amandoi insa ulterior eu am fost condamnat. Va rog sa dispuneti atat cat va permite legea prin a ma sprijini in procedura de paternitate. In speranta ca plangerea mea va fi analizata intr-un timp scurt.
Dar parata este casatorita si la 10 ani de la casatorie a rezultat un copi, acest copil poarta numele tatalui.
Acest individ nu mentioneaza nici un an relativ macar in perioada concubinajului sau al presupusului copil, si specifica numele de fata al mamei copilului, ceea ce reiese ca se refera la perioada dinaintea casatoriei, dar nu mai exista alt copil si nici nu cunoaste pe acest ins nici macar dupa nume.
Va multumim
Spuneti ca sunteti consilier juridic, sigur ati absolvit dreptul?
Codul de procedura penala se aplica intr-o cauza civila?
Doamna....in mod cert se aplica si are puterea de a suspenda procesul civil,potrivit art.244 cpc ,daca tot m-ati intrebat....


Art. 244-c.p.c.
Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea pricinii atarna, in totul sau in parte, de existenta sau neexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;
2. cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea.
Suspendarea va dainui pana cand hotararea pronuntata in pricina care a motivat suspendarea a devenit irevocabila.

Dar,in speta,vorbim de un detinut care este si reclamant intr-un procesa civil,care are dreptul de a chema in fata instantei de judecata parata pentru interogatoriu,sub sanctiunea aplicarii amenzii judiciare in caz de neprezentare,si sub sanctiunea emiterii mandatului de aducere.

In alta ordine de idei,am absolvit facultatea de drept pe vremea in care dvs.nu stiati ce reprezinta aceasta institutie.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. am urmatoarea intrebare: daca am depus o actiune in instanta, a fost dat un termen administrativ, intre timp paratul a facut o intampinare, eu pot ... (vezi toată discuția)