avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un proces in care parata nu cunoaste reclamantul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un proces in care parata nu cunoaste reclamantul

imi poate da un raspuns concret in ceea ce priveste o situatie care depaseste bunul simt al omului si anume:am o prietena care a fost citata intr-un proces in solutionarea unui test de paternitate cu un anumit domn pe care nu il cunoaste, dar el sustine ca au un copil impreuna in urma unui concubinaj inexistent pentru ea. Cum este posibil ca instanta sa citeze o persoana, dand crezare oricarei persoane care poate da adresa si nume la intamplare si cum se poate solutiona aceasta incurcatura care s-a creat. Cum poate parata sa se apere in acest proces la un tribunal din alta localitate? si de acest proces in care nu se simte implicata in nici un fel pentru ca nu cunoaste nici numele reclamantului? si nu are nici un copil ilegitim deoarece reclamantul pomeneste numele de fata al paratei si nu specifica nici o data a concubinajului sau nasterea copilului, despre care cere test de paternitate el fiind in cu totul alt oras in penitenciar si fiind nascut in cu totul alt judet, acestea fiind declarate de el in plangerea facuta la tribunal. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:37, 31 Mai 2011
@liliana_cl: intampinarea este o mare pierdere de timp in cazul dvs.
Precis se va intampla cum zice @adutescu!
Mai mult, spuneti prietenei dvs. sa se astepte sa mai existe plangeri / reclamatii / chemari in instanta de felul acesta (Detinutii isi vand / imprumuta intre ei retetele de succes, modelele de cerere de chemare in judecata, inclusiv datele persoanelor pe care le dau in judecata). Am intalnit "victime" care aveau zeci de astfel de "afaceri judiciare" pornite de detinuti cu care nu aveau nici o legatura.

Daca musai vreti sa trimiteti intampinare, reduceti la minim detaliile personale pe care le veti include in ea (nu cred ca va doriti ca detaliile dvs. personale sa faca deliciul unei celule intregi in te miri care puscarie din tara).
Recomandarea mea (daca nu va puteti abtine) e sa scrieti doar: Subsemnata, chemata in dosar nr. ... de cutare ... aduc la cunostiinta instantei ca nu il cunosc pe numitul ... Starea de fapt descrisa de el nu este reala. PUNCT.

Divagatie:
Liliana, prea v-ati panicat pentru nimic.
Sa stiti ca simplul fapt ca cineva a scris pe hartie o poveste, nu inseamna nici ca (1) persoana reclamata e vinovata de ceva, nici ca (2) judecatorii il vor crede pe acuzator fara dovezi, nici ca (3) judecatorii ii vor da dreptate pe o hartie "imprecisa", fara date, nume etc.
Pe de alta parte, este normal sa inregistreze plangerea omului si sa il cheme sa o detalieze (daca are dreptate?).
La fel de normal e sa o citeze si pe "reclamata", ca ea sa se poate apara.
Ganditi-va ca procedura e una pentru toate cazurile, si trebuie sa aiba grija de interesele tuturor ...
Daca nimeni nu l-a oprit pe detinutul cu pricina sa trimita hartia la tribunal, iar tribunalul e obligat sa o inregistreze, apai pana la sa ii dea judecatorul dreptate, e cale lunga.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
smeagull, utilizator
si astora, nu li se intampla nimic ?!
va multumim din suflet, ea era mai nelinistita ca mine dar si eu am luat aceasi stare din motiv ca nu te poti juca de-a judecatoria, deoarece in acea citatie scrie ca trebuie sa trimita copia certificatului de nastere al copilului si ca reclamantul este arestat ptr fond recunoastere paternitate, si sa nu uitam ca prietenii la nevoie se cunosc
liliana_cl a scris:

in acea citatie scrie ca trebuie sa trimita copia certificatului de nastere al copilului


Nu trimiteti nicio copie dupa niciun act!

Au dreptate adutescu si smeagull. Iar andymaurul, cu parere de rau dar e total pe langa subiect.
gi_jane2 a scris:

si astora, nu li se intampla nimic ?!


Ha-ha!
Li se intampla ca sunt transferati unde au nevoie, pe banii ... statului.
Unora (celor mai ... prost instruiti) li se intampla si ca au de platit cheltuieli de judecata, pe care ... surpriza, nu au de unde sa le plateasca. Si nici nu vor avea vreodata.
Cei mai multi insa vor declara la primul termen de judecata ca nu au scris ei actiunea, ci in mod sigur a fost facuta de cineva care ... vroia sa le faca rau :))

Pe de alta parte, astfel de "afaceri judiciare" sunt o mica "bresa" in sistem. Cred ca "astuparea" ei ar aduce mai mult rau decat bine. Imi pare mie ca drepturile ocrotite in cazul asta sunt mai importante decat costurile de plimbat cu duba si decat emotia provocata celor cateva persoane chemate aiurea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. am urmatoarea intrebare: daca am depus o actiune in instanta, a fost dat un termen administrativ, intre timp paratul a facut o intampinare, eu pot ... (vezi toată discuția)