"De mic, am fost un tip liber si incapatanat. Mereu am vrut sa fiu lasat in pace, sa incerc sa muncesc mai bine.." adrian semcu - intre vorbe si fapte
intrebare - cum se poate incepe un proces pe fond in materie juritica Codul muncii si, ce articole de lege poate fi incalcate de catre Angajator / angajat dupa un an de zile?
Pentru a nu deveni o insiruire de articole copiate si a avea un scop, pentru a iesi ceva va rog sa comentati. Va multumesc cu respect
Zilele astea voi lucra la cererea actiunii in grupa si pe drepturi sociale. Este bine doua capetele de cerere in doua actiuni separate cu aceeas societate? Cum pot cere drepturile morale si banesti si sa nu existe riscul respingerii unei actiunii pe exceptia "lucrului judecat"..
O actiune in instanta poate avea mai multe capete de cerere ..prin urmare, in cererea de chemare in judecata solicitati instantei mai multe lucruri ...
Exceptia puterii lucrului judecat va fi ridica numai in situatia in care cea de-a doua cerere în judecată are acelaşi obiect, este întemeiată pe aceeaşi cauză şi este între aceleaşi părţi, făcută de ele şi în contra lor în aceeaşi calitate.
Din examinarea art.1201 c.civ., reiese că autoritatea lucrului judecat este condiţionată de tripla identitate a celor trei elemente : obiect, cauză şi părţi .
Am inteles ca trebuie demonstrat si sa nu uiti sa ceri, dar mai trebuie si expertiza unor acte din care sa reiasa si valoarea prejudiciului. Daca este asa, un documen poate cuprinde doua capete de cerere in doua procese în judecatã ca : obiect, cauză , cum le despartim deşi, părţile sunt aceleasi?
Cim-ul poate cuprinde si sa fie sustinut de catre Fisa Postului ca plata necorespunzatoare. Pretenţii printr-o cerere ulterioară este posibilă în temeiul art.312 alin.1 C. proc. civ. ca fondat ?
Nu cred voi reusi sa inteleg singura ce vreau si sa pun la cap finalitatea cererilor pentru a-mi justifica deschiderea a doua procese cu temele facute in fata unui avocat. Multumesc pentru raspunsurile primite,..
Nu este neaparat sa despartiti capetele de cerere ... o singura cerere cu mai multe capete ...art.312 C.proc.civ. se refera la recurs , nicidecum la cecerea de chemare in judecata.
Daca ne spuneti ce doriti de fapt sa solicitati prin cererea de chemare in judecata , va putem ajuta la intocmirea unei astfel de cereri.
1. Din ce spuneti dvs. eu inteleg ca vreti neaparat sa dati in judecata pe angajator si doriti un motiv legal din partea noastra (!?).
2. Daca doriti sa fiti libera puteti sa plecati de la actualul loc de munca, nu va tine nimeni cu forta.
3. Codul muncii este de partea dvs. Iata ce spune el: Art. 3
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)—(3) este nul de drept.
Art. 4
(1) Munca fortata este interzisa.
(2) Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
...