avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actiune partaj , va rog un sfat !
Discuție deschisă în Executare silită

Actiune partaj , va rog un sfat !

Stimati forumisti , am nevoie de sfaturile / indrumarile voastre . Problema ce ma framanta este urmatoarea : Detin impreuna cu sotia mea un apartament cu 2 camere achizitionat in 1990 . Am un fiu in varsta de 22 ani cu handicap locomotor grav ce necesita insotitor grad I . Eu am gradul II de handicap locomotor . Sotia a parasit domiciliul in urma cu 1 luna . Aceasta doreste un divort pe cale amiabila , urmand ca dupa aceea sa deschida actiune de partaj .Dorinta ei este ca acest apartament sa fie scos la licitatie si sa-si primeasca jumatate din valoarea apartamentului . Venitul nostru este de aproximativ ~ 1200 Ron . Intrebarea mea pentru dumneavoastra este urmatoarea: Sotia va putea sa puna in aplicare pe cai legale ceea ce si-a propus sa ne lase pe drumuri pe noi ca persoane cu handicap?
Sebastian_m a scris:

Stimate domn , sa inteleg ca acum legea nu ia in considerare ca acum baiatul meu este major...?!

Legea nu are ... de ce sa ia in considerare faptul ca baiatul este major, atunci cand imparte bunurile ... parintilor.
Contrar unei opinii populare, copii nu au dreptul la bunurile parintilor in caz de divort + partaj, din doua motive:
- ca sa ai dreptul la ceva in urma impartirii, trebuie sa fii proprietar. Ceea ce copilul dvs. nu este.
- parintii nu mai au in genere obligatia de intretine pe copilul major, si deci numai au obligatia de a-i acorda locuinta.
Lucrurile sunt putin mai delicate in cazul personelor cu handicap, care nu se pot intretine singure.
Insa nici in acest caz, majorul care nu se poate intretine nu are dreptul la parte din locuinta parintilor (NU devine coproprietar), ci numai sa fie intretinut de acestia.
Gnaditi-va ca daca fiul dvs. ar fi avut dreptul la apartament doar pentru ca este ... fiul dvs., mama dvs. nu ar mai fi incercat sa il protejeze prin acea donatie.

Off topic: sfaturile lui u.b.i.k. sunt extrem de pertinente. Chiar daca nu va place ce ati citit, aprecierile domniei sale sunt valoroase si adevarate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri comune VONPAUL006 VONPAUL006 Cum se imparte un apartament dupa divort daca in apartament va ramine mama cu un copil minor si unul major? Se imparte tot 50% sotul ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Partaj vanzarea apartament Arghir Arghir Am o anume problema...am fost informat de mai multi avocati in privinta asta dar fiecare cu o parere diferita. Situatia fiind: Parintii mei au divortat ... (vezi toată discuția)