avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis auto

Saptamana trecuta am stat de vorba cu un domn ( organ de polizie) care imi spunea ca, chiar si in cauzul unui accicent din care rezulta moartea unei persoane, conducatorul auto trebuie sa primeasca o dovada cu care poate circula pana la solutionarea cazului, pana la decizia definitiva. este acest lucru adevarat? multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: LEXMAN , utilizator 23:01, 18 Iulie 2008
Sa inteleg ca permisul se retine, in cazul unui accident cu victime, doar daca conducatorul auto in cauza a incalcat vreo regula de circulatie? Vinovatul, cu alte cuvinte, este stabilit pe loc?
Da incalcarea regulei se apreciaza de catre organul rutier, prin indicarea expresa a regulii incalcate, in cadrul procesului verbal ce cuprinde mentiunea retinerii permisului de conducere (cu sau fara drept de circulatie). El nu se poate pronunta asupra vinovatiei la savarsirea faptei ce face obiectul dosarului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident daune materiale MIHAIsoferul MIHAIsoferul ce se intampla daca nu ai RCA si fugi de la locul accidentului si dupa te gaseste din pozele care le-a facut un cetatean bun (vezi toată discuția)
Termen limita de depunere a plangerii in cazul unui accident rutier? maharvey maharvey pe data de 05.12.2008 am avut un accident soldat cu avarierea ambelor masini. pana la aceasta data politia nu a stabilit nimic. in cate zile pot depne ... (vezi toată discuția)
Accident marius7777 marius7777 mergeam cu masina in localitate si a intrat in mine un tigan beat, accident cu victima; 2 zile spitalizare, cercetarile politiei sunt ca aveam 40km/h (dupa ... (vezi toată discuția)