avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie intretinere

In urma divortului intentat de fosta sotie,ea gasindu-si pe altcineva, copilul mi-a fost incredintat mie.Acum ea s-a casatorit cu acea persoana ,a dat nastere unui alt copil si doreste micsorarea pensiei de intretinere a copilului nostru,motivand ca nu sunt cheltuieli foarte mari la 10 ani ca si la un nou nascut.Habar nu are ce inseamna un copil in scoala carti ,caiete,culegeri,meditatii aine ,etc,.De 3 ani de cand e baiatul la scoala nu a venit o data cu temele facute atunci cand merge la ea in wekend si ce ma doare cel mai tare e ca atunci cand il ia, copilul la 2 saptamani si jumatate din vacanta de vara este lasat la domiciliul parintilor ei si nu la domiciliul ei,asa cum e prevazut in hotararea de divort,copilul suferind din aceasta cauza.La scoala nu a fost niciodata in acesti ani.
As vrea sa stiu daca instanta tine cont de faptul ca ea este casatorita si ca la cresterea acelui copil contribuie ambii parinti,iar la al meu sunt doar eu;
ei locuiesc la tara ,iar noi in oras unde cheltuielile sunt mult mai mari.Si inca ceva ,ea este o fumatoare infocata,nici macar in timpul sarcinilor nu a renuntat la acest viciu(cca.300 lei lunar),dar la a micsora pensia de intreatinere a copilului da .
Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru incurajari!
Venitul ei acum este mai mic cu 200 de lei,cu toate ca un an de zile nu a dat atat cat prevedea legea ,adica 25% din venitul net,a depus 25%din salariu.Poate ca par un pic mai rau,dar cred ca este singurul lucru bun pe care il poate face pentru copil.E suficient cata suferinta i-a provocat plecand si lasandu-l in urma fara remuscari pentru a-si trai viata,.Oare legislatia noastra chiar este asa cum o considera foarte multi ,fara pic de ,,constiinta".
Cam asa e , adica nu exista " constiinta " . Mai mult de atat , tot ce pare logic , in instanta nu poate fi atins . In schimb irealitati am vazut destule .
Este obligatoriu sa fiu reprezentat de un avocat .
Nu este obligatoriu sa fiti reprezentat de avocat. Daca veniturile mamei s-au micsorat si mai are un copil, pensia pentru primul copil va fi stabilita pana la 16,5% din veniturile actuale. Daca dv nu sunteti de acord cu actiunea de reducere, mama oricum va avea castig de cauza si puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata daca ceasta le solicita.
Ar fi indicat sa formulati o intampinare prin care invederati instantei ca sunteti de acord cu actiunea formulata pentru a nu fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.In situatia dv nu are rost sa va opuneti cererii de reducere.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
m_ella2005, utilizator
As dori sa imi spuneti cum sa procedez,o sa inceapa vacanta iar fiul meu va fi luat din din nou si lasat la bunici ,iar in hotarare scrie clar ca trebuie sa mearga la domiciliul ei.Am incercat sa discut civilizat, dar nu am cu cine.

Alte discuții în legătură

O lamurire ,va rog! etudor etudor LUCREZ intr-o tara europeana dar care nu este in U E .am domiciliul stabil acolo.Am fost casatorit in R omania ;sunt divortat de mama copilului si ii dau ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor qween35 qween35 Buna ziua! Sper sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns! Sotul meu plateste pensie de intretinere pt copilul din prima casatorie 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila Oana83&David Oana83&David Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la ... (vezi toată discuția)