avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare si plata CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare si plata CM

Pe perioada concediului medical se suspenda CIM? Daca da atunci plata pe zilele de CM cum se efectueaza?
Daca se suspenda cf art 50 b, atunci de ce se precizeaza la art 49 (2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator? Va multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 26 Ianuarie 2009
Art. 49. [felurile şi efectele suspendării]
(1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de nici un drept care rezultă din calitatea sa de salariat.

Nu este nevoie ca pentru fiecare CM sa faceti decizie de suspendare si revenire in activitate.

Concediul medical se preda cu toate semnaturile si parafele la Resurse Umane / Salarizare pana pe data de 05 a lunii urmatoare efectuarii concediului medical.
coca_lb a scris:

Am un angajat care a intrat in concediu medical din data de 17.07.2008 pana pe data de 25.07.2008.

Data de 25.07 este vineri (sambata nu se munceste) el vine la munca incepand cu data de 28.07 - luni. Eu cu ce data ii fac incetarea suspendarii: cu 26.07 sau 28.07? #-o
Suspendarea CIM pentru incapacitate temporara de munca este o suspendare de drept si nu este obligatorie decizie de suspendare si de reluare de fiecare data, asa cum v-a raspuns si "nicol.ilea".
Incetarea suspendarii, daca vreti neaparat s-o faceti, se face cu 26.07, chiar daca pica in zi nelucratoare.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos pt raspuns. :) Problema e ca trebuie sa fac de fiecare data suspendare si incetare deoarece asa s-a solicitat de la ITM in momentul depunerii suspendarii. #-o
Va mai retin atentia cu inca o problema: pot face decizia in data de 28.07.2008 in care sa spun ca incepand cu data de 26.07.2008 inceteaza suspendarea? Multumesc pt rabdare.
V-am raspuns imediat, dar Internet-ul imi joaca feste.
Se poate. Dar, de ce, nu mai aveti un numar de inregistrare liber din 26.07?
Eu zic ca au dreptate cei de la ITM: daca faceti decizie de suspendare a CIM atunci musai sa faceti si decizie de incetare a suspendarii.
La noi, in Prahova, nu facem decizie de suspendare a CIM pentru CM dar ducem o copie dupa CM la ei.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ene nina ene nina Buna ziua. Pana la data de 23.07.2011 am beneficiat de concediu de maternitate, in luna a 7(saptea) am trimis la vechiul loc de munca o scrisoare de ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim ContSters147006 ContSters147006 Ne aflam in urmatoarea situatie: un salariat a intervenit cu CM din ziua incetarii CIM. Am modificat data de incetare cu ultima zi a CM dar vine cu un alt CM ... (vezi toată discuția)