avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legal sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legal sau nu?

Buna seara,
revin si eu cu o problema mai veche si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face.Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte care s-a incheiat in 19.01.2011 cu o hotarare definitiva si irevocabila.In aceasta hotarare nu este specificata nicio suma reprezentand cheltuieli de judecata.Presedintele de asociatie mi-a trecut inca din luna octombrie a anului trecut cand nu se incheiase procesul suma de 169 lei pe care o justifica ca fiind plata avocatului asociatiei, suma la care a pus penalitati pana acum.Legea nu ma obliga sa ii platesc,am solicitat in scris anularea sumei respective, am fost la un avocat care mi-a facut notificare specificand faptul ca este ilegal si ca asteptam raspuns oficial ,raspuns care nu a venit la nicio solicitare pe care am depus-o.Verbal mi-a spus ca nu va sterge acea suma si ca pune penalitati la ea.Inclusiv noul avocat al asociatiei mi-a a dat dreptate,dar presedintele nici ca intelege.Desi din punct de vedere legal se pare ca acea suma nu trebuie sa o platesc,practic ea figureaza ca restanta la intretinere cu penalitatile aferente.Ce trebuie sa fac in continuare?Avocatul imi spune sa dau asociatia in judecata,dar nu as vrea sa ma lungesc atat. Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:17, 5 Iunie 2011
Multumesc pentru pareri.In primul rand sa va explic refuzul meu meu de a plati acest asa numit comision al avocatului.Acum 2 ani eu si cu alti 5 vecini de pe scara ne-am judecat cu un alt vecin.Am chemat asociatia ca martor nu numai eu ci toti vecinii, dar numai mie mi s-a cerut suma de 133 lei suma ce reprezenta cheltuieli avocat,desi aceasta suma nu a fost specificata niciunde in hotarare, caci procesul a fost intre mine si un alt vecin.Eu am pierdut am platit cheluieli de judecata vecinului, dar si acea suma asociatiei sus mentionata.Problema e ca numai mie mi-a fost trecuta acea suma desi au fost si alte dosare in total 6.Cand am cerut explicatii mi s-a zis ca a fost trecuta asa omeneste vorbind la cei care aveau mai mult de plata la intretinere.Greseala mea de atunci e cu nu am solicitat raspuns scris.Concluzie numai eu am platit si comisionul avocatului asociatiei desi a fost citata ca martor.Asa ca acum va rog sa imi intelegeti reticenta.Cand am vorbit cu noul avocat al asociatiei mi s-a spus ca in aceasta asociatie nu s-au petrecut lucrurile tocmai legal inainte, de aceea si vechiul administrator a disparut cu o suma foarte mare de bani de ceva miliarde si din acel moment si-a incetat si colaborarea cu asociatia si fostul avocat cu care se pare ca este ruda.V-am precizat aceste lucruri nu ca sa zapacesc de cap ci sa justific cumva refuzul meu.Cheltuieli de judecata au fost solicitate, dar instanta le-a respins.Va multumesc pentru rabdarea de a citi si participa la discutii.O zi frumoasa tuturor.
Atunci, daca au fost cerute si instanta le-a respins, nu le platiti si lasati-le in restanta mult si bine!
Instanta admite cheltuielile avocatului care depune la dosar delegatie . Comisioanele platite unui avocat de catre asociatie nu sunt admise.Iar daca nu sunt admise si nu trebuie platite de proprietarul chemat in judecata de unde se recupereaza suma ?. Daca nu de la toti proprietarii asociati atunci de la cine?.

De la bunicu nu.
dana_m76 a scris:

Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte care s-a incheiat in 19.01.2011 cu o hotarare definitiva si irevocabila.In aceasta hotarare nu este specificata nicio suma reprezentand cheltuieli de judecata.

Iata ca prima data spuneti ceva (subliniat) iar dupa multe discutii, in ultima postare spuneti ca instanta a respins cheltuielile de judecata solicitate de asociatie, adica spuneti cu totul altceva.
Dar, suntem in pas cu vremurile, pentru ca se intampla si la case mai mari!
Daca, totusi instanta a respins, nu a acordat cheltuieli de judecata, onorariul avocatului, aceasta trebuie sa se regaseasac in in ultimul paragraf din hotarare. In aceasta situatie nu trebuie sa platiti dumneavoastra. Pe de alta parte spuneti ca ati platit, ca sunteti singurul care ati platit aceste cheltuieli si iar nu mai inteleg ce mai solicita asociatia daca ati platit!?
Poate nu am fost destul de explicita.Situatia prezentata cu platirea sumei de 133 lei s-a intamplat anul trecut intru cu totul alta situatie.M-am judecat cu un vecin si am chemat ca martor asociatia care mi-a pretins suma de 133 lei drept onorariu avocat, suma ce am platit-o doar eu desi au mai fost si alti vecini in aceiasi situatie, explicatia asociatiei fiind redata mai sus. V-am prezentat-o ca sa intelegeti ca reticenta mea de acum este intemeiata.Acum este vorba de o alta suma care tot sub forma de onorariu avocat este ceruta desi instanta respinge capetele de cerere asa cum scrie in hotarare.Din cate am inteles putea sa respinga capetele de cerere dar sa ma oblige la plata cheltuielilor, asta insemnand inclusiv onorariu avocat,dar in hotarare nu este specificat nimic de genul asta ,de aceea am spus ".In aceasta hotarare nu este specificata nicio suma reprezentand cheltuieli de judecata."Poate acum m-am facut cat de cat inteleasa.O zi frumoasa si implinita.

Alte discuții în legătură

Plata avocat manuaxx manuaxx Am avut o datorie de 4000 de lei la intretinere si am achitat complet suma inainte de primul termen al procesului. Urmatoarea lunadupa achitarea datorii pe ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - actionare in instanta si cheltuieli de judecata taipan19 taipan19 Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)