In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . Atunci mi-au facu semn niste persoane sa nu plec , Am coborat si langa portiera din fata , in partea dinspre axul drumului era cazuta o persoana ( 84 de ani ) , Mentionez ca nu am vazu-o eu fiind intoarsa catre partea cu trotuarul . Am dus-o la spital si am anuntat accidentul .Batrana cazuse pe partea stanga si avea sandaua din stanga rupte fetele din ambele parti .
Daca as fi atins-o ar gfi trbuit sa fie din dreapta , catre stanga , si ea sa cada pe stanga .
Mentionez ca la internare nu prezenta nici un semn ca ar fi fost lovita ci numai piciorul stang rupt , masina mea nu a prezentat nici un fel de atingere , si la controlul ITP efectuat de politie a fost f bine.
Initial la spital batrana le-a spus politistilor ca era aproape de trotoar ,iar ei au scris cupla comuna .
Eu insa cred ca de fapt nu am atins-o de loc , si ca ea probabil s-a speriat , s-a impiedicat in sanda si a cazut .
Fiind cazuta langa portiera din fata eu ar fi trebuit sa trec cu rotil din spate peste picioarele ei .
Mentionez ca strada era goala . Batrana a fost operata , ma duc la ea la spital ,,,, ea e de treaba dar nepoatele ei spun ca este exclus sa se fi impiedicat .
Batrana nu a dat declaratie inca . iar nepoatele mi-au spus ca stam de vorba dupa aceea, cand vine ea din spital.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ce suma credeti ca ar fi rezonabil sa-mi ceara ?
In cazul in care batrana a traversat strada prin loc nepermis si politistii la cercetarea initiala au scris culpa comuna ( considerand ca nu m-am asigurat ), Batrana poate face plangere penala ?
Va multumesc pentru un eventual raspuns
Poate sa depuna plangere penala, se cerceteaza si rezultatul, dupa parerea mea, este ca nu aveti nicio vina.
Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Revin cu noi fapte : Batrana a primit 50 zile ingrijiri medicale , si a dat declaratie la Polotie ca vrea sa ne intelegem . La intelegere imi cere ( nepoata ei impreuna cu ea ) 300 milioane lei .
Din discutia avuta cu batrana ea acum spune ca era pe trotuar si ca eu am izbit-o puternic din stanga si ca asa si-a fracturat piciorul .Ea spune ca nu conteaza ca daca eu o izbeam din stanga ea trebuia sa cada pe partea dreapta ( iar ea nu a avut pe dreapta nici macar o vanataie ) . Locul pe care-l indica ea nu se potriveaste cu locul din care a ridicat-o pe ea . Pentru asta pot aduce martorul care a ridicat-o .
Deci eu acum sunt convinsa ca nu am atins-o ci ea s-a impiedicat ( a calcat pe sanda , care s-a si rupt in acel moment ) si a cazut pe partea stanga , langa masina mea .
Ea nu vrea sa explice 1. de ce ea a fost ridicata din strada .
2. de ce nu a prezentat nici un fel de vanataie macar pe partea dreapta
3. de ce masina mea ( Matiz ) nu a avut nici un fel de urma pe ea ( constatat acest fapt de organele de politie )
Ea spune ca astea sunt prostii si ca nu conteaza .
Sandau rupta din piciorul lovit poate fi o dovada a faptului ca s-a impiedicat ( si a ramas la mine , intrucat ea a refuzat sa mearga la spital cu sandaua rupta si m-am dus acasa la ea sa-i iau alta pereche ) Si aceasta atitudine a fost ciudata - victima unui accident rutier sta sa-si schimbe sandaua )
Acum ele imi cer sandaua si ma amentinta cu inchisoarea ca nu le dau sandaua .
Ce ma sfatuiti sa fac ?
1. victima a fost ridicata de acolo unde a cazut
2. nu prezinta leziuni pe partea dreapta pentru ca nu ati lovit-o. Strada prezinta denivelari care ar fi putut determina dezechilibrarea victimei, iar aceasta sa cada fara sa fi fost atinsa de autoturism?
3. victima, fiind batrana, nu poseda suficienta energie pentru ca sa provoace vreo avarie autoturismului (chiar minora).
nu-i dati niciun leu. eu sunt convins ca nu aveti nicio vina. Avand in vedere comportamentul victimei eu va sugerez sa-i pretindeti cheltuielile de judecata (daca vor exista). Pastrati toate documnetele justificative.
Nu-i dati nici sandaua. Victima este convinsa ca sandaua este o proba ce o incrimineaza.
Revin cu noi date in cazul meu : Deoarece nu ne-am inteles ( mi-a cerut 300 milioane ) , batrana a depus plangere penala impotriva mea .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-mi iau un avocat si cand voi fi chemata la Politie sau procuratura sa merg insotita de acesta ?
Va multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde
Accident
emilyB
Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)