Sunt angajata cu min 1200 ron pentru studii superioare, eu cotizez in baza acestui salar o suma de bani la CAS, intrebarea este : mai pot depune din mana o alta suma la CAS?
Multumesc!
Pentru tudorvaleriu:
Aveti dreptate, dar doamna a pomenit despre salariul minim de 1200 Ron, iar la 01.01.2011 contractul colectiv la nivel national ce stabilea coeficient 2 pentru studii superioare inca era in vigoare.
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu mai exista CCMUNN.
2. Daca in CCM la nivel de unitate sau de ramura se regasesc acesti coeficienti de salarizare atunci se aplica acestia daca nu atunci salariile se stabilesc prin negociere intre salariat si angajator.
Citez din CCM, art. 4 alin. 2: "Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar numai mult de 12 luni".
In continuare:
"Ministrul a adaugat ca, odata cu acest proiect de Lege (e vorba de legea dialogului social), va inceta contractul colectiv de munca la nivel national (...)" - sursa Avocatnet.ro
Prin urmare, CCM era valabil la 01.01.2011.
Nu tin mortis sa va contrazic, pentru ca va respect, dar v/am adus suficiente argumente (cred) in sprijinul sustinerilor mele initiale.
lilbee:
1. Mi-as fi dorit si eu mult de tot sa fie asa cum ziceti dvs. si asa am zis si eu pana am primit raspunsul de mai jos:
MINISTERUL MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE
Directia de Dialog social
Nr.07/DDS/05.01.2011
Stimate domnule...
Referitor la solicitarea dumneavoastra inregistrata la Ministerul Muncii, Familiei si
Protectiei Sociale, privind inregistrarea Contractului Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2011-2014, va comunicam urmatoarele:
Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2011-2014 nu a fost
inregistrat iar Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National inregistrat pe anii 2007-2010 este expirat.
In consecinta, in prezent nu exista Contract Colectiv de Munca Unic la Nivel National.
Cu respect,
Director,
Serghei Mesaros
2. Si mai am 4-5 scrisori de acestea.
3. In alta scrisoare MMFPS zice cum CCMUNN pe anii 2007-2010 a fost denuntat dar nu poate spune cine l-a denuntat pentru ca este confidential.
4. Asa ca ma puteti contrazice cat doriti dvs. MMFPS ne crede prosti si trebuie sa inghitim tot ce scrie el.
5. Pe forumul "Dreptul muncii..." s-a scris mult pe marginea aceastei probleme. Daca aveti rabdare cautati si vedeti toate interventiile pe aceasta tema. Personal mi-am exprimat indignarea si amaraciunea despre asemenea raspunsuri care, dupa mine, sunt in afara legii.
Nu/mi ramane decat sa trag concluzia ca semnatarii insisi ai CCM habar n/au de clauzele lui.
Iar in fata dumneavoastra imi plec umil fruntea caci, evident, sunteti cu mult mai informat si mai intelept decat mine.
Majorare salar
teo.madalina
Sunt angajati cu studii superioare in cadrul unei asociatii(pana la 12.2010, aveau 1200 incadrarea).
Incepand cu data de 01.01.2011 nu stiu cat sa le majorez ... (vezi toată discuția)