avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare sociala

Sunt angajata cu min 1200 ron pentru studii superioare, eu cotizez in baza acestui salar o suma de bani la CAS, intrebarea este : mai pot depune din mana o alta suma la CAS?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:24, 9 Iunie 2011
lilbee a scris:

HG 1193 stabileste de la 01.01.2011 ca salariu minim garantat in plata 670 Ron iar acesta se acorda, evident, obligatoriu. Cf. CCM coeficientul pentru studii superioare este 2, deci 1340 Ron. Cu tot respectul pe care il port lui "tudorvaleriu", eu imi pastrez convingerea ca angajatorul dvs. era obligat sa va mareasca salariul tocmai in baza textelor de lege pe care le/am citat.

1. Sunt de acord cu dvs. daca imi spuneti in ce CCM scrie asa ceva si daca acest CCM se aplica si user-ului nostru.
2. Care sunt textele de lege citate de dvs.?
3. As fi primul care m-as bucura si v-as felicita daca ati gasit aceste texte de lege care sa oblige pe angajator la ce spuneti dvs.
1. Este vorba de CCM 2895/21/2006, bineinteles, si, da, se aplica si userului, asta in cazul in care nu exista CCM la nivel de unitate care sa contina prevederi ce favorizeaza angajatul.
Art. 40: (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: (...) (d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pragatire este cea de studii superioare= 2".
2. De asemenea, va reamintesc ca art. 4(2) al aceluiasi CCM (pe care l/am citat!) spune ca ramane in vigoare pana la incheierea unui nou contract dar nu mai mult de 12 luni. Ca cei care v/au dat raspunsul pe care mi l/ati reprodus sunt neinformati (am vrut sa folosesc un alt termen, credeti/ma) este numai si numai problema lor. Partile CCM nu au denuntat contractul caci ar fi trebuit sa aflam si noi despre asta. Deci, din punctul meu de vedere CCM si implicit coeficientii de ierarhizare sunt inca in vigoare.
Nu numai eu v-am spus, aici, ca acel CCMUNN nu mai este valabil dar dvs. sustineti ca este valabil.
Sa-mi spuneti si mie cand veti beneficia, dvs. sau altcineva, de prevederile sale in acest an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 670+indici?? pacepa_2001 pacepa_2001 La salariul minim de 670 se mai calculeaza acei indici? (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Majorare salar teo.madalina teo.madalina Sunt angajati cu studii superioare in cadrul unei asociatii(pana la 12.2010, aveau 1200 incadrarea). Incepand cu data de 01.01.2011 nu stiu cat sa le majorez ... (vezi toată discuția)