avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calitatea de membru al asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calitatea de membru al asociatiei

Un membru al asociatiei care sta impreuna la aceeasi adresa cu fiul si nora sa poate sa-si transfere dreptul de a fi ales in comitetul executiv catre fiu sau nora?
(acest transfer sau delegatie efectuindu-se prin notariat)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:12, 10 Iunie 2011
Gresesc eu sau in propozitie era vorba de fiu /nora ?
Haideti sa fim seriosi!
Daca e sa discutam oarece, la noi in casa sotia este titulara de contract RDS (asa a fost sa fie). S-a defectat telefonul mobil dat de firma. M-am prezentat la sediul din Nicolina (cartier unde smecherii acestia au un sediu) sa predau harbul, sa-l repare, sa-l schimbe, sa-l ...
Usor de zis, greu de facut. Meseriasul responsabil ma intreaba: aveti contracul la dvs.? Da, zic eu. Se uita si zice: observ ca titularul este o doamna, este sotia dvs. Da, zic eu, gandindu-ma ca m-am scos... Aaaa, pai este o problema, aveti procura de la dansa. Nu am. Pai daca nu aveti, nu va pot primi telefonul pentru reparatii. In sfarsit, a doua zi, am mers impreuna cu sotia la atelier, a catadicsit sa se uite la telefon, a constatat ca are un ”mare” defefect, trebuie trimis la Buc. ca numai aia au nu's ce componente. Bine, PV predare-primire si va anuntam noi cand este gata. Daca nu gresesc, in aprilie- curent este 1 (un) an de cand l-am predat spre reparare. Cred ca l-au trimis cu melcul. Pai pana ajunge saracul acolo, deci mai asteptam, not problems.
....................
Deci, desi sotia si sotul se pare ca avem oarece drepturi egale (in anumite circumstante), uneori suntem tratati in mod diferit (in alte circumstante).
Nu vreau sa intind pelteaua. Nora o fi avand ea niste drepturi, dar poate la maica-sa acasa, nu la ginerica in familie. Sau poate mai tarziu...
Cum era speta, transfer de proprietate in vederea ocuparii unui post in com. executiv al as. prop. Buna ideea, sa mai schimbam generatiile in conducere ca astia batranii si-au trait traiul si-au mancat malaiul!
Nu s-or mai gasi altii pe-acolo de fortati nota cu rudele de pana la gradul 4?
Redau din cele expuse mai sus o fraza:
Apoi HG 1588/2007 prevede "ca nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea inclusiv." asta insemnand ca rudele pot ocupa functii, dar nu in acelasi timp in comitet si in comisia de cenzori, ca sotul (presedinte) ar intra in conflict cu sotia (cenzor)... Dar separat, fiecare in alta perioada, alta legislatura, este permis.
Sa inteleg ca o ruda de gradul 1,2,3 a unui membru al asociatiei (cel care a semnat acordul de asociare) si care locuieste la aceeasi adresa poate fi ales in comitetul executiv al asociatiei?
pentru a fi ales in comitetul executiv ( sau sa fie ales presedinte), o persoana trebuie sa fie membru al respectivei asociatii
membru al asociatiei poate fi numai proprietarul apartamentului din acea asociatie, daca a solicitat inscrierea in cadrul acesteia ... asta inseamna ca nici o ruda (de gradul 1, 2 sau 3) nu poate fi aleasa in comitetul executiv
Legea 230/2007 nu adanceste foarte mult aceasta idee, nu spune ca nevasta sau fiul n-ar putea fi alesi, am decretat-o noi aici, pe forum, ca nevasta proprietarului nu poate fi aleasa daca a avut ghinionul sa se marite cu proprietarul dupa ce acesta si-a cumparat apartamentul si are statutul de "miloaga" a asociatiei.

In realitate proprietarii isi aleg comitetul si presedintele dupa cum vor ei. Primaria se mai amesteca din cand in cand, dar mai asa....., cu juma' de gura, sfarsind sa-i lase-n pace pe proprietari sa-si aleaga oamenii pe care ii vor ei!
Zilele trecute am avut o discutie cu dl. Manole Dumitru, colegul nostru de forum despre acest subiect, probabil ”stimulati” si de acest topic.
Domnia sa mi-a trimis pe mail copia unei sentinte judecatoresti in care un membru al unei as. prop. din Bucureti a contestat in instanta modul de desfasurare a unei AG reconvocate, precum si alegerea ca presedinte a unui domn care desi locuia cu sotia sa in acel apartament de peste 30 ani, nu figura ca si proprietar a apartamentului.
Ei, sentinta a dat dreptate proprietarului care a reclamat situatia, nelegalitatea alegerii in functia de presedinte a unei persoane care nu era proprietar, precum si desemnarea unei persoane in functia de administrator pe motiv ca nu avea Atestat de la Cons. Local.

Daca domnul Manole are bunavointa sa puna acel facimil la ”Documente utile”, s-ar convinge toata lumea interesata, s-ar elimina discutii neprincipiale de genul: de ce trebuie sa duc eu actul de proprietate al apartamentului (copie), la asociatie? Iata ca, asa cum am dat un exemplu cand noi ne-am judecat cu o persoana care s-a dovedit a nu fi proprietarul acelui apartament, desi locuia singur, ne-a adus si copia actului de proprietate la asociatie, dar nu ne-a adus actul de identitate - ma rog, cetateanul avea exact acelasi nume cu tatal sau, adevaratul proprietar...

@elga50 afirma mai sus ca primaria, mai cu juma' de gura nu se prea baga in asemenea chestiuni. Adevarul ca nici nu are de ce. Povara cade pe umerii asociatiei, pentru ca daca alegi in mod ilegal un presedinte in AG, oricine poate contesta, in orice moment legalitatea unei decizii, a uni act, o situatie...

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)