cand este limita de timp cand pot sa majorez pretentiile intrun proces civil?
acum sunt pe fond si am o suma foarte redusa 200-250 de euro pt taxa de timbru,
se va judeca pe cat am achitat, dar cand pot spera sa mai majorez daca mai fac rost de niste bani? care ar fi termenul cel mai indepartat pentru a face o majorarea ulterioara (e prima infatisare, maine) multumesc pt raspunsuri exacte ( am dreptul sa majorez si ulterior pe fond?) pana cand..
formularea dvs arata ca nu ati inteles nimic juridic:
1) suma datorata pentru a nu vi se respinge actiunea ca netimbrata este de cat zice legea, de la x la y, de la y la z... etc etc
de ex, pt 1 milion de euro se plateste taxa de timbru aprox. 10.000 euro., deci aprox. 1%.
2) la daune morale nu se plateste nici o taxa de timbru
3) se va judeca la cat ati platit taxa de timbru..., raportat la ce suma ati cerut ca pretentii . alte informatii mai nuantate nu am in prezent si am si eu nevoie
D ex - platesc modic... dar suma adevarata e mult mai mare, o sa se judece pe suma modica?
Buna ziua,
imi puteti da un model de cerere pentru majorare (actualizare ) pretentii? Am un beneficiar care nu mi-a achitat facturile l-am dat in judecata in august, dar de atunci si pana astazi debitul lui a crescut (am prestat in continuare servicii catre el) si astfel daca la data procesului avea un debit de 1100 acum are 1800.