NotariatPublic a scris:
Partajul intre soti este interzis
FALS
Codul Familiei - Art. 36 alin 2.
"
Pentru motive temeinice, bunurile comune, în întregime sau numai o parte dintre ele,
se pot împărţi prin hotărâre judecătorească şi în timpul căsătoriei.".
Deci, nu se poate afirma ca partajul in timpul casatoriei ar fi interzis, de vreme ce art 36 il PERMITE, dar NUMAI prin hotarare judecatoreasca (exclus la notar) si NUMAI pentru motive temeinice.
In speta insa, partajul e o idee NEFERICITA. Nu e interzis, dar poate fi PAGUBITOR pentru copilul utilizatorului. (eu am o vorba: "faci ce vrei, dar stii ce faci?")
Iata de ce ar putea fi pagubitor:
Daca doamna ar deceda prima (nu stabilim noi ordinea deceselor) atunci in situatia ACTUALA ar intra in masa succesorala
- 60% din ap
- 50% din casa de la tara
- 50% din masina
Aceasta masa succesorala s-ar imparti intre sotul supravietuitor (1/4) si copilul doamnei (3/4). Astfel, copilul doamnei ar avea ce sa dea (3/4 din 50% din casa de la tara + 3/4 din 50% din masina) ca sa primeasca/sa ramana cu TOT apartamentul in urma partajului succesoral.
Dar daca s-ar face acum un partaj intre soti, atunci in masa succesorala a doamnei ar intra 100% din apartament.
+ nimic. Acest 100% s-ar imparti in 25% sotul supravietuitor si 75% copilul. Si atunci, copilul nu ar mai avea ce sa dea (din nimic) pentru a ramane cu TOT apartamentul. (pentru a rascumpara cei 25%), ci ar trebui sa PLATEASCA o sulta pentru obtine tot ap. la partajul ce s-ar face in urma decesului.
Si atunci, iertata fie-mi exprimare, dar ar insemna ca sotii sa se "scarpine" acum de niste bani (pentru un partaj) ca sa le lase copiilor ...ceva de PLATA. :stunned: