Buna ziua !
Sunt o mamica care mai are cateva saptamani din concediul de crestere copil si as vrea sa stiu la ce este obligat prin lege angajatorul in ceea ce ma priveste si care sunt drepturile mele dupa aceasta perioada (de 2 ani) ?
Mentionez ca imediat dupa ce am nascut firma la care lucram de 6 ani si-a restrans activitatea, mai are doar cativa angajati. Nu stiu exact ce proceduri s-au folosit ( concediere colectiva...) si nici nu as vrea sa dau mai multe amanunte, stiu insa ca nici pe mine nu intentioneaza sa ma pastreze.
M-ar interesa dpdv legal care sunt drepturile mele, daca totusi firma inca mai functioneaza.
Sunt obligati:
- sa ma reincadreze pentru o perioada de timp (6 luni ?) cu salariul pe care-l aveam cand am plecat
- sa ma reincadreze pentru o perioada (cate luni ?), dar nu pe postul vechi si nu neaparat cu salariul pe care-l aveam
- imi pot da doar un preaviz (cate zile ?) impreuna cu o compensatie baneasca (pentru cate luni sunt obligati?) ???
S-au poate exista alte solutii. Oricum situatia este foarte neplacuta dupa ce ai nascut un copil sa ramai in aer.
Multumesc mult pentru raspuns oricui ma poate ajuta. ioana L
In Contractul Colectiv de munca al unei anumite societati pot fi stipulate compensatii banesti ( drepturi, in general ) mai mici decat cele prevazute in Contractul Colectiv de munca unic la nivel national ? Multumesc.
Contractele colective de munca incheiate la un nivel inferior nu pot contine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.