avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Actiune pentru restituire taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Actiune pentru restituire taxa poluare

Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010.
Raspuns negativ .
Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de cerere?
Este suficient doar- obligarea pârâtei la restituire
- sau trebuie si anularea chitantei de incasare nelegala a sumei ,
- Solicit instantei sa constate si sa cenzureze refuzul nejustificat de solutionare a cererii de restituire ?
Sau ce altceva mai trebuie solicitat ?
Mentionez ca nu mai ma aflu in termenul de 30 zile pt procedura prealabila .
Este vreo problema asta ?
Si cereti si cheltuieli de judecata.
Cat este taxa de timbru si unde este ea prevazuta?
Multumesc mult.
In actiunea pe care o inregistrati la instanta (la Tribunal si nu la Judecatorie), trebuie sa solicitati anularea deciziei de calcul prin care s-a stabilit cuantumul taxei pe poluare, si a deciziei care reprezinta refuzul finantelor de a va inapoia banii in urma plangerii prealabile. Totodata solicitati restituirea sumei de ..... actualizata cu dobanda fiscala şi cheltuieli de judecata.
Taxa de timbru este in cuantum de 43 lei, iar timbrul judiciar variaza de la 0,15 lei la 5 lei, in functie de suma pe care o aveti de recuperat - Legea 146/1997şi OG 32/1995!
Am deschis actiune civila la tribunal pentru resituirea taxei de poluare, plata cheltuielilor de judecata si a dobanzii, si am chemat in judecata Administratia Finantelor Publice din orasul in care a fost platita taxa si Administratia Findului pentru Mediu Bucuresti, dar judecatoarea a spus ca nu este cazul sa ma judec cu Fondul de mediu deoarece banii au intrat in contul administratiei finantelor publice din localitatea mea. Am castigat procesul ai acum astept sa vad daca cei de la finante fac recurs, este un termen de 15 zile de la redactarea hotararii judecatoresti in care ei mai pot face recurs. In cazul in care nu fac, maerg la tribunal iau hotararea care va fi stampilata precum ca e definitiva si irevocabila si ma duc la fisc sa iau banii.
Nu va suparati, habar am -habar nu am, m-am reprezentat singura in instanta nu am avut avocat si nu am nici studii de specialitate, dar m-am descurcat bine, pana acum nu a fost mare lucru, astept sa vad daca vor face recurs in termen de 15 zile de la redactarea hotararii.Ii dadeam un sfat domnului, ce anume am facut eu, nu am jignit pe nimeni, nu de asta ne aflam aici.

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
Proces taxa poluare incheiat pe fond rosu gheorghe rosu gheorghe Dupa 2 termene pe fond, astazi a aparut solutia: \"admite actiunea in parte\" Avand in vedere ca s-a cerut: : [b] -restituirea sumei achitate cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Mai pot declara recurs daca litigiul a fost solutionat irevocabil? gelu27 gelu27 Am chemat in judecata AFP si DGFP pt taxa auto varianta a II-a, la Tribunal. Am castigat la prima instanta. DGFP-ul a facut recurs care ieri 25.04.2012 a ... (vezi toată discuția)