avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Actiune pentru restituire taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Actiune pentru restituire taxa poluare

Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010.
Raspuns negativ .
Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de cerere?
Este suficient doar- obligarea pârâtei la restituire
- sau trebuie si anularea chitantei de incasare nelegala a sumei ,
- Solicit instantei sa constate si sa cenzureze refuzul nejustificat de solutionare a cererii de restituire ?
Sau ce altceva mai trebuie solicitat ?
Mentionez ca nu mai ma aflu in termenul de 30 zile pt procedura prealabila .
Este vreo problema asta ?
Buna seara. Referitor la problema sesizata cu taxa de poluare, va precizez ca actiunea trebuie depusa la Tribunal sectia de Contencios administrativ si Fiscal unde veti chema in justitie pentru fructificarea dreptului dumneavoastra Administratia Finantelor Publice unde ati achitat taxa de poluare. Evident trebuie sa intreprindeti procedura prealabila cu aceasta pentru evitarea prematuritatii.
[editat de admin: va rog sa nu mai dati date de contact in mesaje] Va urez mult succes.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator
Multumesc mult pentru interes practicienilor dreptului , multe din sfaturile de aici de pe forum mi-au fost utile sa intocmesc singura si cererea catre Finante, si actiunea.
Am citit si ceva sentinte, decizii pronuntate in astfel de cauze dar totusi mai am nelamuriri destule, spun asta pentru ca si in fata instantei pot aparea diverse probleme ridicate de parata si care te pot lua prin surprindere daca nu stii cam toate chichitele la care sa te astepti.
Cineva afirma de exemplu ca taxa de timbru e de 43 lei .Ce reprezinta oare ?
Eu am achitat 39 lei, cf L 146/1997, art 3, lit m -
-10% din valoare a pretinsa, dar nu mai mult de 39 lei;
Asta in situatia in care am considerat cum trebuie actiunea.
O avocata ma sfatuise sa pltesc la valoare ca actiunea ar fi de pretentii .
Cu plangerea prealabila, in temeiul art. 117, alin 1, lit d Cod proc fisc si legilor comunitare am rezolvat, asa ca scap de invocarea prematuritatii .
Mai ramane sa ma lamuresc in privinta depasirii temenului de 30 de zile pt formularea cererii de restituire .Legal vorbind , dar am vazut ca pt restituiri legislatia prevede 5 ani .
Si marea mea nelamurire este in privinta obiectului actiunii.
Am solicitat doar restituirea si cheltuieli de judecata.
Dar la dezvoltarea motivelor in fapt am inserat si ca instanta investita va constata si va cenzura refuzul de a-mi rezolva cererea .N-am mentionat art .2 al 2 si art 8. al 1 teza 2 din L554/2004, asta daca nu gresesc cumva, dar astept sa vad si intampinarea Finantelor si pana atunci mai studiez
Orice puteti sa exemplificati , sau alte probleme ridicate de afp , sau alte precizari exacte cel putin in cazul meu sunt binevenite.






Platiti 39 lei taxa si timbru judiciar 0,3 lei
Apoi va pune prin citatie instanta in vedere cat sa platiti.Sunt practici ale instantelor ,unele va pun in vedere 39 altele 43
Va rog sa cititi inca o data raspunsul meu si veti vedea ca eu am spus ca trebuie formulate 2 capete de cerere: unul pt. constatarea nulitatii actului administrativ şi celalalt pentru restituirea sumei platite. Dupa cum bine ati indicat si dvs. temeiul legal pt. plata taxei de timbru pt. al doilea capat de cerere, respectiv maxim 39 lei, va rog sa va uitati si la art. 3 lit. m prima liniuta si veti vedea ca pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, unei adeverinţe sau oricărui alt înscris se plateste 4 lei. Adunand 39 cu 4 rezulta 43.
gianis a scris:

Cat este taxa de timbru si unde este ea prevazuta?
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
Proces taxa poluare incheiat pe fond rosu gheorghe rosu gheorghe Dupa 2 termene pe fond, astazi a aparut solutia: \"admite actiunea in parte\" Avand in vedere ca s-a cerut: : [b] -restituirea sumei achitate cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Mai pot declara recurs daca litigiul a fost solutionat irevocabil? gelu27 gelu27 Am chemat in judecata AFP si DGFP pt taxa auto varianta a II-a, la Tribunal. Am castigat la prima instanta. DGFP-ul a facut recurs care ieri 25.04.2012 a ... (vezi toată discuția)