Nu pot sa nu observ contradictia intre:
StereIulian a scris:
De curand am contactat o firma concurenta, comunicand prin posta electronica o intentie de angajare in cadrul firmei respective. Am efectuat acest lucru prin intermediul site-ului firmei respective, e-mailul continand date despre mine si intentia de a-mi oferi serviciile si experienta in domeniu firmei respective, in cazul in care aceasta ar dori o colaborare.
si
StereIulian a scris:
nu am dorit si nici nu doresc momentan sa parasesc firma la care sunt angajat.
Deci, care din doua? :)
In afara de forma scrisa a contractelor, acestea mai au si o componenta morala: buna credinta si increderea.
D-le Stere, chiar daca in litera contractului, nu vi se poate imputa nimic, in spiritul relatiei de munca cu NM, ceva s-a ... rupt. Sunteti manager, pareti un om competent si zdravan la minte (din exprimari), nu pot sa cred ca nu intelegeti supararea angajatoului dvs.
Din pozitia manageriala, daca un subordonat de-al dvs. ar fi avut tentativa dvs. de a pleca, nu intelegeti cumva de ce NM SRL va spune ca nu mai are incredere si dorinta sa lucreze cu dvs.?
In opinia mea umila, dvs. profitati acum de faptul ca NM poate fi in off side (legislatia muncii e restrictiva cu angajatorul, angajatorul nu a prevazut intocmai situatia dvs., dvs. nu ati facut nimic direct imputabil) si nu are ce sa va faca.
Este OK si asta, in doua variante:
- fie chiar nu vreti sa plecati si relatia se repara pe parcurs,
- fie mai va mai rabdati reciproc pana va gasiti dvs. altceva de lucru.
Sunt jurist cu experienta in litigii de munca. Angajatul este intr-adevar protejat, dar sa stiti ca resursele si anii petrecuti in incrancenare, anii in care a fost muls de avocati si blocat ca sa obtina o reanagajare unde nu a fost dorit, reangajarea aceea cu sila si cu forta, eforturile pentru asat, zic, sunt demne de o cauza mai nobila.
D'aia recomand prudenta si moderatie in atitudini combative, recomand sa nu plecati ureceha la prima persoana care va spune ca aveti dreptate si sa nu va irositi viata in aparat in tribunale romanesti principii bazate pe jumatati de adevar.
ps Succes in noile sarcini de serviciu :) !