avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanarea pronuntarii unei sentinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanarea pronuntarii unei sentinte

Sunt la a 4-a amanare a pronuntarii unei sentinte.
Este un caz des intalnit si care ar fi cauzele?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 01:20, 17 Iunie 2011
Procesul este pe fond, deci e vorba de un singur judecator. Ma gandesc totusi ca e o situatie neprevazuta aparuta pentru acesta....
O fi murit, o fi iesit la pensie...
Se poate afla de la grefiera, rugati avocatul sa o sune.
E tanara, poate e vorba doar de o boala....
I-am comunicat avocatului ce am vazut pe site-ul judecatoriei.
Sper sa mearga sa vada ce se intampla.
Repet, eu nu ma grabesc, doar ca mi se pare ciudat...
Mie mi se pare ca acestei judecatoare nu i-a ajuns inca "anexa" dosarului si e putin confuza, de aceea nu stie ce decizie sa ia ;). Scuzati obraznicia dar aceasta este pura realitate si nu o lipsa de respect la adresa acelor judecatori impartiali a caror imagine e umbrita de "uscaturi".
In ultimele 10 litigii, toate 10 au fost cu amanarea pronuntarii (AP).
5 au fost cu o amanare.
4 au fost cu 2 sau 3 AP.
1 a fost cu 4 AP (patru saptamani) - aici am avut si cea mai proasta solutie. Proasta in sensul de prost gandita, prost motivata, contradictorie, cu temeiuri legale incurcate/incalcate grosolan. Nici macar nu imi era foarte defavorabila solutia, dar era ... vraiste. Sigur daca dadea pe loc solutia iesea mai bine, dar amanarile au fost un fel de "ne-gandire cu premeditare".

In ultimii trei ani am avut maxim 2 procese fara amanarea pronuntarii.
Nu stiu cauzele la toate amanarile, insa intuiesc "complexitatea cauzei" la majoritatea, iar apoi nr. foarte mare de dosare (eram in sedinte cu 70 - 80 de cauze). Mai rar atatea concedii / pensionari/ boli sau spagi cate amanari am avut eu :)

@adi_2010: se se spuneti si noua macar daca solutia era buna.

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare madalyna madalyna Vi s-a mai intamplat sa se amane pronuntarea de 2 ori consecutiv? Conform art.260(1) Cod Procedura Civila, instanta poate amana pronuntarea pentru un termen ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii Cami88 Cami88 Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: amana pronuntarea la (data) Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării (data sedintei) ... (vezi toată discuția)
Daca se poate o lamurire la aceasta bataie de joc. zmihai58 zmihai58 In speranta ca se intelege din cele de mai jos, este vorba de un restant la intretinere care de doi ani nu a achitat un leu.unde pot depune o plangere. Nr. ... (vezi toată discuția)