avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parintii responsabili pentru faptele copiilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parintii responsabili pentru faptele copiilor

In baza carei legi si a carui articol de lege, un politist poate sanctiona prin amenda parintii care isi lasa copii nesupravegeati, copii ce savarsesc fapte antisociale , etc. ( batai cu alti copii)?
De asemenea in cazul in care in urma unei altercatii victima(copilul si parintele ) depune plangere la Politie pentru lovire si/sau alte agresiuni fizice cine va fi responsabil ?;copilul agresor sau parintele acestuia ?;si in baza carei legi sau articol de lege ?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
dennisnic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:19, 7 Martie 2012
perfect , dar in cazul in care copilul meu este agresat sistematic de 2 copii ( proveniti din familii destramate si fara o situatie scolara buna) ce este recomandat sa fac.
Ma gandeam sa fac o plangere la politistul de proximitate din cadrul sectiei in care sunt arondat , dar am rezerve fata de cunostintele juridice ale politistului .
Nu stiu daca este ok art. 3 pct. 33 din legea 61/1991, pentru ca respectivii copii care sunt agresori nu savarsesc fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie;

Acum depinde cum sunt definite faptele de vagabondaj.
nu exista nici un alt suport juridic care sa faca referire la incalcarea unor norme de convietuire sociala, la sanctionarea parintilor pentru nesupravegherea copiilor si neimplicarea lor in educatia copiilor ?
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa observati ca aveti butonul editeaza. Incercati sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc.

Dvs. puteti depune plangere la politie daca copilul dvs. a fost vatamat in vreun fel. Indicat este, daca a fost lovit sa luati un certificat medico-legal.
De asemenea, puteti face sesizari la scoala, la autoritatea tutelara.
Nu sunteti obligat sa va intemeiati plangerile in drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi sancționat un părinte pentru un graffiti făcut de un minor (11 ani) pe ușa unui garaj? ContSters484950 ContSters484950 Poate fi sancționat un părinte pt scrierea unui minor (11ani)cu spray tip graffiti pe usa unui garaj?Daca da conform carui articol. (vezi toată discuția)
Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Distrugere Nica70 Nica70 Intr-o casa de copii cîțiva dintre aceștia in repetate rînduri au distrus in centrul lor mobilier,ferestre,usi si au comis si alte fapte antisociale. la ... (vezi toată discuția)