avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de unde pot sa-mi ridic cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de unde pot sa-mi ridic cartea de munca?

M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de munca, in fond perioada era destul de scurta. iar cand am intentionat sa plec, nu am stat cele 2 saptamani in preaviz.Eu stiam ca cartea de munca se face dupa expirarea perioadei de proba, dar nu sunt sigura...
Va rog ajutatu-ma si pe mine...doresc sa ma angajez din nou si nu stiu daca am sau nu carte de munca. mai rau e faptul ca respectiva firma la care am lucrat si -a mutat sediul deci nu pot sa primesc informatiile astea de la ei.
Contractul de munca implica si o carte de munca ?in caz ca raspunsul este afirmativ cum as putea sa intru urgent de tot in posesia ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 4 August 2008
Da, mai este nevoie de decizie de incetare a c.i.m.
Decizia de incetare se emite de catre societate si se depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
In ultimul timp la itm nu se mai fac carti de munca pentru ca " nu mai sunt ". Dar poate ar fi mai bine sa intrebati la ITM daca ati fost inregistrat cu contract de munca la firma respectiva.Contractele de munca se fac la angajare nu dupa ce v-ati dat demisia.
Mulţumesc de răspuns. Nu a fost primul meu contract de muncă, aşadar am avut carte de muncă pe care la începutul contractului am predat-o firmei. Între timp situaţia s-a reglementat, mâine o voi ridica de la sediul firmei. Acum să vedem dacă conţine şi adevarul. :D

LE: deţin deja de o copie a contractului de muncă, semnat şi stampilat de ITM de luare în evidenţă.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
liviu2004, utilizator
ankalaura85 a scris:

In ultimul timp la itm nu se mai fac carti de munca pentru ca " nu mai sunt ". Dar poate ar fi mai bine sa intrebati la ITM daca ati fost inregistrat cu contract de munca la firma respectiva.Contractele de munca se fac la angajare nu dupa ce v-ati dat demisia.


Inca mai exista carnete de munca .. ;)
Da, cred ca mai exista dar la mine in Galati asta e scuza pe care o primesti de la ITM.Si m-am gandit ca poate asa se intampla si prin alte parti...:(

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de munca catalin!!! catalin!!! mi-am dat demisia si m-am angajat la o alta firma si nu stiu de unde sa imi iau cartea de munca.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)