avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de unde pot sa-mi ridic cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de unde pot sa-mi ridic cartea de munca?

M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de munca, in fond perioada era destul de scurta. iar cand am intentionat sa plec, nu am stat cele 2 saptamani in preaviz.Eu stiam ca cartea de munca se face dupa expirarea perioadei de proba, dar nu sunt sigura...
Va rog ajutatu-ma si pe mine...doresc sa ma angajez din nou si nu stiu daca am sau nu carte de munca. mai rau e faptul ca respectiva firma la care am lucrat si -a mutat sediul deci nu pot sa primesc informatiile astea de la ei.
Contractul de munca implica si o carte de munca ?in caz ca raspunsul este afirmativ cum as putea sa intru urgent de tot in posesia ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 4 August 2008
Cartea de munca este un act personal (art. 4 alin. (1) din Decretul 92/1976). Asadar va puteti prezenta la ITM cu actul de identitate pentru restituirea cartii de munca.
Sigur iti restituie ITM-ul cartea de munca, doar asa cu CI-ul si decizia? Ca apar pe langa legi tot felul de decrete sau regulamente interne.... Stiu pe cineva care tot este amanata sa i se dea cartea de munca de catre un fost angjaator. Acuma ii zice ca ii da decizia si sa isi scoata ea cartea de munca de la ITM, eu parca nu as recomanda un astfel de demers. Si-a scos cineva in modul asta cartea de munca (sector 1, Buc) ?
Daca este titularul carnetului de munca se poate duce la inspectorul la care este arondata societatea la care a lucrat sa-si ridice carnetul de munca, pe baza B.I / C.I. si copie de pe decizia de incetare a carnetului de munca.
@elis, as dori sa stiu si eu daca legiuitorul mentioneaza undeva daca la restituirea cartii de munca este necesara pe langa cartea de identitate si copia de pe decizia de incetare a contractului de munca.
Nu este mentionat in nicio lege asa ceva, dar in practica, de exemplu la ITM Bucuresti, se cere sa prezinti si o copie de pe decizia de incetare intrucat pe decizie este mentionat termenul de ridicare al carnetului de munca.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de munca catalin!!! catalin!!! mi-am dat demisia si m-am angajat la o alta firma si nu stiu de unde sa imi iau cartea de munca.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)