avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune sau hotarare care tine loc de titlu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune sau hotarare care tine loc de titlu?

Buna ziua,
in 1970 s-a achizitionat un imobil cu chitanta de mana. Vanzatorul a decedat, nu are urmasi, iar cumparatorul doreste sa isi faca acte de proprietate. Nu poate sa solicite instantei o hotarare care sa tina loc de titlu, pt ca a murit vanzatorul? sau poate?
Sau sa incerce uzucapiunea de 30 ani?
Sau are sanse sa obtina ordinul prefectului? mentionez ca imobilul= teren + casa, intravilan.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:33, 14 Iunie 2011
Orice cale ar alege, bunul fiind dobandit in timpul casatoriei (legal nedesfacute) este prezumat bun comun. Singura cale care o vad este sa probeze in vreun fel ca banii cu care a achitat casa fie ii avea dinainte de casatorie, fie au provenit din vreo donatie/legat.
Poate un coleg avocat ne da o idee in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema act de proprietate crisvasile crisvasile buna ziua! am si eu o problema legata de actul de proprietate a locuintei parintilor mei si anume: in anul 1970 bunicii au cumparat un teren pe care au ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)
Atribuire teren prin ordinul prefectului bms bms Parintii unui prieten au cumparat o casa in 1988.Casa avea atunci 2000mp teren, curti, constructii si gradina.In 1988 au cumparat prin act notarial casa si ... (vezi toată discuția)