avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formulare testament partea 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formulare testament partea 2

Intentionam sa refacem testamentul despre care am vorbit aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

folosind formularea compusa de mine (pentru a-l face sa se conformeze realitatii):

"instituindu-i legatari universali cu obligatia de a-mi acorda ajutor financiar in caz de necesitate, ingrijire in caz de boala sau neputinta prin asigurarea asistentei medicale ori de cate ori este nevoie precum si obligatia ca dupa deces sa ma inmormanteze si sa faca pomenile dupa datina."

Intrucat nu sunt avocat de profesie doresc sa va intreb daca puteti gasi vreun neajuns acestei formulari (ce poate fi exploatat pentru a ataca testamentul). Astfel, in ce priveste formularea referitoare la ajutorul financiar banueisc ca nu poate cineva pretinde dovada trimiterii unei anumite sume catre testator intrucat se poate invoca clauza "in caz de necesitate". Iar formularea "asigurarea asistentei medicale" sper ca nu implica neaparat oferirea asistentei medicale in mod personal de catre legatar. Este asa?

Multumesc pentru sfaturi
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2008
AndreiC10, utilizator
"Refuz sa cred ca un profesionist al dreptului v-a consiliat sa cumparati o proprietate de 70 000 de euro cu numai 1000!! "

Sunt destul de sigur ca intreaga suma pe care trebuia s-o platesc pentru a-mi face un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere era de 3300 RON.

"atunci un jude va decide daca a fost necesar au ba... "

Nu-mi este teama ca persoana ce doreste sa-mi lase proprietatea va ataca actul acesta, ci imi este teama de alte persoane care ar putea avea pretentii la aceasta mostenire.

In principiu conditiile pe care vrea sa le puna persoana sunt cat se poate de vagi de genul "sa am grija de ea daca va avea nevoie". Cum altfel se poate trece aceasta conditie intr-un act decat tot prin termeni la fel de vagi?

Multumesc
Pai, din ultima formulare se intelege ca trebuie sa-i dati lui banii astia, ca pret pentru incheierea actului... altceva adica!

NU va e teama, dar oamenii se schimba odata cu experienta de viata, cu evolutia sau involutia personala in timp... cone anume va garanteaza dv. ca acea persoana nu va suferi de acele crize de singuratate care-i face pe oamenii in varsta sa fie artagosi, ranchiunosi, tematori? Sunt si explicatii biologice in acest sens, modificari hormonale in primul rand...

Ca daca nu va e teama de persoana in cauza, faceti etstamentul care v-am explicat ca e o solutie proasta din alte considerente... atata tot.

Mai bine mergeti la un jurist sa stati de vorba cu el fata in fata si daca va convinge si va explioca bine, il luati si pentru redactare, daca nu, nu. Nu e capat de lume si ar putea sa va coste mult mai putin mai tarziu daca investiti putin acum...
O consultatie juridica, dureaza sub o ora, cat credeti ca poate fi? Daca doriti sa aveti ceva clarificari, ca aici eu nu mai stiu ce sa mai spun... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)