mihaim80 a scris:
Multumesc pentru raspuns. Asa stiam si eu pana mai acum vreo 2 zile. Dar fosta sotie mi-a pus ca a solicitat o expertiza (nu stiu cui) din care a reiesit ca pasivul pe care eu il am de achitat (acei 7500 euro din exemplul dvs) trebuie sa se indexeze cu un procent, in functie de cresterea pietei imobiliare. Mai exact ei au cumparat apartamentul cu suma de 25000 euro (ca exemplu) si acum acest apartament valoreaza 100000 euro. Ea sustine ca aceasta diferenta (crestere) trebuie sa se regaseasca si in pasiv. Ideea este ca nu stiu la cine a apelat pt a obtine aceasta expertiza (relatiile dintre noi doi nu permit o comunicare mai ...civilizata) si nici cat de legala este aceasta expertiza. Daca ma puteti ajuta cu orice informatie v-asi ramane recunoscator.
Precizez ca succesiunea a fost incheiata acum 1 luna, chiar daca tatal meu a decedat in 2006. Deasemenea eu, in calitate de fiu, si ea, in calitate de sotie suntem singurii mostenitori. Apartamentul in cauza a fost cumparat in timpul casatoriei lor.
In speranta ca am fost destul de explicit, va multumesc anticipat pt. orice informatie/ ajutor.
cora2006 =D>
pasivul (datoria) trebuie sa existe fata de cineva (creditorul). Or, daca datoria la banca este de 20.000 euro,
indiferent de valoarea actuala a apartamentului cui ar trebui dumneavoastra sa achitati diferenta dintre 7500 euro (3/8 x 20000) si cat zice fosta sotie a tatalui ?
situatia e simpla de tot, insa intotdeauna situatiile simple se pot complica daca exista putina imaginatie, nu-i asa ?