avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi pentru copilul recunoscut de tatal in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi pentru copilul recunoscut de tatal in inchisoare ?

Buna ziua. As dori sa aflu cum se poate rezolva o situatie atat de dificila ca a mea. Acum 2 luni am nascut nefiind insa casatorita cu tatal copilului. Acum 4 luni acesta a fost arestat preventiv ,arest in care se afla si acum pana la sentinta judecatoreasca. Copilul a fost recunoscut de catre el ,numele lui aparand pe certificatul de nastere ca tata. Intrebarea mea este : exista vreun drept de care sa poata beneficia copilul ,din partea tatalui ?Mentionez ca acesta nu dispune de proprietati sau alte valori pe numele sau ,casa find pe numele parintilor lui. Pana acum 1 luna am beneficiat de un ajutor din partea parintilor lui ,doar niste hainute si cateva maruntisuri. Acum insa nici macar atat. Eu nu dispun de nici un venit stabil, in afara de alocatia copilului ,deci ma descurc foarte greu ,parintii mei ajutandu-ma cel mai mult.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 19:37, 13 Iunie 2011
gi_jane2 a scris:

cred ca puteti cere instantei sa-i oblige pe bunici la plata unei pensii daca dovediti ca tatal e inchis. poate ar fi bine ca intai sa asteptati sa vedeti daca va fi condamnat sau nu
macar incercati, de pierdut, nu prea aveti ce pierde.
temei de drept ati avea.. art 86, 91,92... din codul familiei. gasiti un avocat sa va redacteze cererea
Multumesc frumos ,asa voi face ...La urma urmei altceva nu prea este de facut
Dece sa plateasca parintii daca copilul lor este major? Daca copilul lor a fost capabil sa-si faca o familie si sa aiba un copil atunci inseamna ca stie la ce s-a inhamat.Si cand a facut greselile pt care a ajuns la puscarie , de asemeni se presupune ca a stiut ce face.A cerut acordul parintilor cand a facut greselile ptr care a fost inchis? Atunci dece sa fie implicati parintii?X-(
AlexaDankloff a scris:

Dece sa plateasca parintii daca copilul lor este major? Daca copilul lor a fost capabil sa-si faca o familie si sa aiba un copil atunci inseamna ca stie la ce s-a inhamat.Si cand a facut greselile pt care a ajuns la puscarie , de asemeni se presupune ca a stiut ce face.A cerut acordul parintilor cand a facut greselile ptr care a fost inchis? Atunci dece sa fie implicati parintii?X-(

Asa cum am mentionat mai sus , parintii lui doresc sa fie implicati in viata nepotului ,deci ? ''La placinte inainte ,la razboi inapoi''??
N-am zis ca la placinte inainte si la razboi inapoi dar nici silire cu forta banuiesc ca nu e drept.Ca daca se ajunge ca parintii sa fie implicati juridic atunci o sa li se cam ia de implicarea in viata nepotului.
Eu am o fata dar daca ar ajunge doamne fereste la mititica si sotul ar ramane cu copilul nu mi s-ar parea corect ca eu sa platesc ptr greselile ei.Atata timp cat e majora si se presupune ca a stiut ce face.
Dar sunt cazuri cand ajungi la inchisoare datorita altor circumstante: prietenii proaste , o decizie gresita a unui judecator , un martor mincinos ...etc
E greu intr-o asemenea situatie care nimeni nu si-o doreste.
Daca acel copil a fost recunoscut de tata, copilul are dreptul de a-i purta numele, de a mentine relatii personale cu tatal, de a beneficia de intretinere din parte tatalui. Numai ca, persoanele private de libertate nu pot fi obligate la plata pensiei de intretinere.
Dv nefiind casatorita cu tatal copilului, puteti solicita ajutorul pentru familiile monoparentale daca nu realizati venituri. Nu inteleg de ce ati fost sfatuita sa asteptati ca sentinta de condamnare a tatalui sa ramana definitiva, poate ati omis sa le precizati ca nu sunteti casatoriri.
Cat priveste bunicii paterni, din moment ce ati ales sa aduceti pe lume un copil nefiind casatorita cu tatal copilului, nu mi se pare corect sa le pasati lor aceasta responsabilitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala maddutzyka maddutzyka Buna seara.Timp de 1 an si 10 luni cat are acum baiatul meu am beneficiat de alocatie monoparentala.Acum mi s-a spus ca nu mai pot beneficia de alocatie ... (vezi toată discuția)
Bursa socială elevi claudiaalex claudiaalex Buna ziua, legat de bursă socială familie monoparentala de exemplu tatăl și copilul stabilit domiciliul la tatăl copilului cu sentința judecătorească ... (vezi toată discuția)
Familie monoparentala gaby76 gaby76 este considerat sau nu un copil ca \"provine din familie monoparentala\", daca acel copil: - a locuit / locuieste permanent doar cu mama, tatal locuieste in ... (vezi toată discuția)