avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond reparatii

Buna ziua!
Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal se poate returna, fondul de reparatii neutilizat, proprietarului care isi vinde proprietatea respectiva.
Stiu ca se returneaza fondul de rulment.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:31, 2 Septembrie 2011
Spuneti-ne si noua de unde ati scos-o p-asta cu restituirea, din ce lege....si un citat, va rog.
Nu de alta, dar ca sa va credem ca nu faceti speculatii, de dragul discutiei.
ogra a scris:

Fals:P.Sumele ramase necheltuite din fondul de reparatie la sfarsitul anului fie se restituie proprietarilor prin lista de plata, fie se contabilizeaza urmand a fi incluse in fondul de reparatii pentru anul urmator,depinde cum au hotarat proprietari.In caz contrar se considera un abuz si se pedepseste.Deci legal fondul de reparatie la o adica se poate si restitui.:P=D>

Eu spun ca este fals ceea ce sustineti dumnaevoastra.
Nicaieri in legislatie nu se spune ca se restituie fondul de reparatii total, partial, procentual, nefolosit sau cum vret sa-i souneti.
Ba dimpotriva, daca o sa cititi cu atentie prin HG 1588/2007, o sa vadeti ca pentru sumele incasate ca penalizari, sumele incasate ca alte venituri (folosirea spatiilor comune, chirii, publicitate, sponsorizari, ...) se folosesc pentru reparatii, in primul rand, iar legea este clara si spune ca NU se dau proprietarilor.
Asta inseamna ca am avut in fondul de reparatii 50 lei ce i-am achitat asociatiei in februarie, s-au cheltuit din ei 22 lei in martie, iar in aprilie, din chiriile sau publicitatea sau antenele de pe bloc mi se repartizeaza in fondul de reparatii inca 30 lei si acum am 58 lei la reparatii. Pana la sfarsitul anului se mai cheltuiesc din ei, mi se mai repartizeaza ceva din chirii..., ajungand sa am 15 lei la 31 decembrie fond de reparatii. Conform carei reglementari legale se poate plati aceasta suma proprietarului, daca legea interzice acest lucru chiar de la formarea, constituirea acestor sumelor?
Apoi acesti 15 lei sunt in evidenta si in cont, dar este o lucrare in curs, este de plata o lucrare care se plateste in rate conform contractului incheiat cu executantul si-n 10 ianuarie, de exemplu se achita o rata catre acest executant tocmai din acest fond de reparatii.
Sfarsitul anului nu este sfarsitul activitatii asociatiei, nu inseamna sa nu mai platim prestatorii dupa anul nou, nu inseamna sfarsitul lumii.
Iar lista de PLATA, asa cum "suna" este pentru a informa proprietarii cu ce au de platit si nu de primit, nu se fac restituiri pe lista de plata afisata lunar asa cum afirmati. Ceea ce scrie pe lista de plata platesc proprietarii catre asociatie si nu asociatia catre proprietari.
Ce expres nu este interzis prin lege se poate face .Asociatia la adunare generala cauta metode legala de returnare a fondului de reparatie ne utilizat daca ar fi cazul.:closedtopic:
Si totusi ce sustine dnul. ogra are logica in sensul ca daca de la o reparatie, la o anumita data, au ramas ceva gologani ei trebuie inapoiati proprietarilor , nu tinuti la asociatie unde datorita inflatiei alta data nu se mai poate executa nimic cu ei.Chiar daca se depun intr-un cont tot acelasi lucru este stiut faptul ca la o banca daca depui 10 paini dupa un an scoti numai 9.:stunned:
In contul de reparatii suma se completeaza pentru ca mereu este de facut ceva in cladire. Nu se dau banii oamenilor, ca apoi sa se ceara inapoi. Asa ar face Pacala! ;)

Alte discuții în legătură

Restituire sume catre proprietari din fondul de reparatii iapost iapost Buna ziua, m-ar interesa opinia dvs. in urmatoarea speta: in fondul de reparatii s-a strans o suma de bani care nu a fost folosita in totalitate; in cazul in ... (vezi toată discuția)
Venituri din antene monicameleru monicameleru Din chiria antenelor de pe terasa blocului s-au strans ceva bani de 4 ani .Anul trecut in martie a avut loc Adunarea Generala si proprietarii au stabilit sa ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii in asociatiile de proprietari adysterian adysterian Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cu nr. de art. din legea 230/2007, sau hg.1588/2007 sau alte hotarari daca mai sunt actulizate, in ce conditii si cat timp se ... (vezi toată discuția)