ogra a scris:
Fals:P.Sumele ramase necheltuite din fondul de reparatie la sfarsitul anului fie se restituie proprietarilor prin lista de plata, fie se contabilizeaza urmand a fi incluse in fondul de reparatii pentru anul urmator,depinde cum au hotarat proprietari.In caz contrar se considera un abuz si se pedepseste.Deci legal fondul de reparatie la o adica se poate si restitui.:P=D>
Eu spun ca este fals ceea ce sustineti dumnaevoastra.
Nicaieri in legislatie nu se spune ca se restituie fondul de reparatii total, partial, procentual, nefolosit sau cum vret sa-i souneti.
Ba dimpotriva, daca o sa cititi cu atentie prin HG 1588/2007, o sa vadeti ca pentru sumele incasate ca penalizari, sumele incasate ca alte venituri (folosirea spatiilor comune, chirii, publicitate, sponsorizari, ...) se folosesc pentru reparatii, in primul rand, iar legea este clara si spune ca NU se dau proprietarilor.
Asta inseamna ca am avut in fondul de reparatii 50 lei ce i-am achitat asociatiei in februarie, s-au cheltuit din ei 22 lei in martie, iar in aprilie, din chiriile sau publicitatea sau antenele de pe bloc mi se repartizeaza in fondul de reparatii inca 30 lei si acum am 58 lei la reparatii. Pana la sfarsitul anului se mai cheltuiesc din ei, mi se mai repartizeaza ceva din chirii..., ajungand sa am 15 lei la 31 decembrie fond de reparatii. Conform carei reglementari legale se poate plati aceasta suma proprietarului, daca legea interzice acest lucru chiar de la formarea, constituirea acestor sumelor?
Apoi acesti 15 lei sunt in evidenta si in cont, dar este o lucrare in curs, este de plata o lucrare care se plateste in rate conform contractului incheiat cu executantul si-n 10 ianuarie, de exemplu se achita o rata catre acest executant tocmai din acest fond de reparatii.
Sfarsitul anului nu este sfarsitul activitatii asociatiei, nu inseamna sa nu mai platim prestatorii dupa anul nou, nu inseamna sfarsitul lumii.
Iar lista de PLATA, asa cum "suna" este pentru a informa proprietarii cu ce au de platit si nu de primit, nu se fac restituiri pe lista de plata afisata lunar asa cum afirmati. Ceea ce scrie pe lista de plata platesc proprietarii catre asociatie si nu asociatia catre proprietari.