avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CAS in urma admiterii contestatiei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CAS in urma admiterii contestatiei de concediere

Societatea angajatoare mi-a platit salariile ca despagubire in urma concedierii ilegale, dar nu a platit si CAS asa cum a dispus instanta, si nici nu a anulat decizia de concediere. Nu am cerut reintegrarea, ci doar anularea concedierii cu articol de indisciplina.
Va rog sa imi spuneti cum ii pot determina sa plateasca la stat CAS si sa anuleze concedierea. Mai pot sa deschid alta actiune in instanta??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 19 Iunie 2011
" Se anuleaza decizia de concediere nr...../..., . In conformitate cu art. 78 CM se acorda despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si actualizate de la data concedierii pina la data pronuntarii prezentei hotarari"
Angajatorul ca sa traga de timp a facut si recurs la Curtea de Apel pe care de asemenea l-a pierdut. Apoi, a cerut lamurire dispozitiv pe care curtea i-a respins-o, el nedorind sa plateasca aceste contributii CAS.
In concluzie, nici acum in decurs de 5 luni, nu le-a platit si nici decizia de concediere nu a anulat-o.
Mentionez ca eu nu am cerut si reintegrarea ci doar anularea deciziei de concediere. Acum angajatorul trebuie sa emita o alta decizie de inchidere a contractului de munca, lucru pe care nu vrea sa il faca.
1. Daca nu ati solicitat reintegrarea ,a tunci c.i.m. va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

2. Pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, formulati plangere penala impotriva angajatorului ...
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu stiu ce inseamna "inceteaza de drept".
In ce conditii?
Încetarea de drept a contractului individual de muncă reprezintă încetarea prin efectul legii a raporturilor de muncă, independent de voința vreunei părți (fie angajat fie angajator), având loc în urma producerii unui act sau fapt juridic. Prin urmare legea este cea care face sa înceteze raportul de muncă, voința partilor (angajat și angajator) nu este luată în considerare.
Am citit si eu noul cod al muncii si se pare ca am dreptul la somaj in conditiile incetarii de drept in urma hot.judect.irevocabile. Asta numai in cazul in care firma imi plateste CAS-ul sa pot avea 12 luni cotizate in2 4 de luni.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca retinuta de angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece sunt intr-o situatie dificila. Am castigat in decembrie 2009 litigiul de munca cu fostul ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema: Am castigat in instanta procesul cu fostul meu angajator, care mi-a desfacut contractul de ... (vezi toată discuția)
Stimati specialisti, ma aflu in urmatoarea situatie: am fost ... munteanu.cristian munteanu.cristian Stimati specialisti, ma aflu in urmatoarea situatie: am fost concediat ilegal, iar instanta de judecata a anulat concedierea constatand incetarea de drept a ... (vezi toată discuția)