avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren intravilan de un singur mostenitor din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren intravilan de un singur mostenitor din cei doi ai defunctilor parinti!

Intrebarea mea este urmatoarea si multumesc pentru raspuns anticipat!

Cu vreo doi ani in urma am cumparat o bucata de pamant in intravilanul unui sat cu chitanta de mana cu martori de la persoana care il detinea! Motivatia a fost ca se afla langa proprietatea mea si nu doream sa se aseze langa mine te miri cine..........Ulterior am aflat ca aceasta persoana mai are un frate care a plecat din regiunea respectiva de peste 30 de ani si nu a mai dat nici-un semn de viata dar este in viata. Pe titlul de proprietate sunt trecuti cei doi parinti decedati amandoi si cei doi urmasi-mostenitori ai defunctilor, unul de la care am cumparat eu, titlul se afla la persoana de la care eu am cumparat.
Persoana de la care am cumparat recunoaste tranzactia pentru care a semnat cu martori dar , vrea o rezolvare fara prea multa implicare personala a sa.......M-am gandit la varianta de a cere o decadere din drepturi pentru dezinteres de peste 30 de ani fata de terenul mostenire si apoi sa/mi faca vanzarea la notar..........Ce alta varianta ar mai fi. Terenul nu are cadastru, este pozitionat doar in Titlu de proprietate cu vecini si dimensiune. Cum pot rezolva aceasta problema fara prea mari complicatii! Multumesc mult pentru orice solutie ce mi-o recomandati
Cel mai recent răspuns: alex9691 , utilizator 10:51, 22 Iunie 2011
Pentru Kyandra! Multumesc pentru raspunsul din forum. Mi se pare o cale de urmat in speta mea complicata...eu am dat banii..poate ca acum o sa am surprize cu al doilea frate dar trebuie sa incerc sa rezolv problema! Stima si respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc sa cumpar o parcela de teren . Pe parcela in cauza exista un titlu de propritate eliberat pe tatal decedat al vanzatorului . Exista 7 frati . Care este ... (vezi toată discuția)