ConstantaG a scris:
Si in final, probabil ca nu v-am spus inca totul, dar baiatul nostru, nu mai doreste dupa plecarea sa se mai reintoarca in romania. Deci cine va mai beneficia dupa studiul sau? Cum va fi acest om in stare sa-si sustina parintii la nevoie, daca el fuge de romania?
Parintii nu sunt o notiune locativa si nici nu mi-ar placea sa cred ca v-ati facut copii ca sa-i fortati sa ramana in "acasa" asta, daca e sa stabilim spatial niste lucruri, ori doar ca sa-i priviti mai tarziu ca "utilitati" in caz de nevoie.
M-astept, de atfel, să fiti nitel iritat de interventia mea, asa cum e fiecare dintre noi cand aude altceva decat ar vrea sa auda, dar ma tem ca pe mine n-aveti sa ma convingeti de "lipsa lui de ratiune", folosind "rationamente" izvorate din nevoia de va pune in siguranta propria dvs. existenta... in caz de nevoie.
Exista copii care isi dejamagesc parintii. Dar exista si "dejamagiri" care ii onoreaza pe cei care le inspira. (bravo lui!)
Mai bine va ajutati copilul sa-si ia trenul pe care si la ales decat sa va uitati la el mai tarziu ca la un ... tren pe care l-ati pierdut.