buna ziua,
lucrez la o soc. care sa infintat in urma cu jumatate de an fiind construita si cu fonduri europene. Am semnat un contract pe 3luni care imi expira maine .As dori sa obtin la semnarea noului contract si sporul de vechime(cum apare pe flutras), spor de fidelitate - cum ia spus seful de la personal -care mi-a comunicat ca am dreptul la acest spor abia dupa un an de zile. Majoritatea salariatilor sunt preluati de la fosta soc.care a fost cumparata de actuali propietari.Din punct de vedere legal au deptul sa acorde acest spor -indiferent,cum il numesc-numai la angajatii care au fost preluatii de la vechia soc.
Multumesc pentru raspunsuri
Am inteles si cunosc acest lucru dar nu reusesc sa pricep in virtutea carui artificiu legal -daca este unul-se pot plati ,spor de fidelitate ,dadoar la o parte din angajatii unei soc nou infintate si la ceilalti nu.Intreb concret daca nu este discriminare sau altceva sa conditionezii un astfel de spor doar pentru salariatii care au lucrat la o soc.preluata de actuala soc. dar care nu mai exista.Daca este legal asa ceva ce lege sau atceva reglementeaza un astfel de lucru .? Multumec pentru intelegere
Artificiu legal este legat de conditia vechimii in munca in cadrul aceleasi unitati pentru acordarea acestui spor de fidelitate.
Intrucat nu avem in fata documentele in baza carora angajatorul dvs procedeaza asa cum spuneti , se poate presupune ca este vorba despre o discriminare.