avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... 2 asigurari facultative pe acelasi imobil
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

2 asigurari facultative pe acelasi imobil

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca pot incheia 2 asigurari facultative pe acelasi imobil la 2 firme de asigurare diferite ?
Prima asigurare nu cuprinde o despagubire pe care a doua o are si este importanta pentru mine.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 14:22, 25 Iunie 2011
Da, puteti. Cat timp le platiti pe ambele nu e nici o problema. Va puteti face chiar si mai multe astfel incat sa aveti un mix de asigurari care sa va acopere toate nevoile pt asigurarea imobilului, dar atentie aceste asigurari sa fie complementare. Nu va asigurati de doua ori cu aceeasi clauza.B-)
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
OVB Allfinanz, Consultant asigurari
Puteti face, dar in cazul producerii unui risc asigurat, nu puteti obtine despagubire decat de la o societate
Se pot face cate asigurari vreti dar in cazul unui eveniment despagubirea se face de fiecare firma proportional cu suma incasata pt acel risc.
~ Conținut șters la cerere ~
Dubla asigurare trebuie anuntata si acceptata de asiguratori; neanuntarea poate fi interpretata ca tendinta de frauda si poate constitui motiv de respingere a dosarului de dauna.
Daca asiguratorii accepta dubla asigurare, in caz de dauna eu sunt de parere ca despagubirea se face proportional cu suma asigurata, nu cu prima de asigurare.
Cuantumul despagubirii totale nu poate depasi valoarea pagubei, chiar daca se incaseaza de la doi asiguratori.

Succes!

Alte discuții în legătură

Negocierea in urma furtului unui autoturism Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O cunostinta a fost victima furtului autoturismului asigurat casco. In urma furtului s-au respectatat toate prevederile contractuale, a fost depusa plangere la ... (vezi toată discuția)
Prima de asigurare din contractul casco negociata de asigurator Ionelus Ionelus Am avut o masina asigurata printr-un contract CASCO incheiat cu Allianz, la o suma de cca. 70000EUR, care a fost furata, iar acestia nu vor sa despagubeasca ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)