avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune in contract de imprumut-posibil?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune in contract de imprumut-posibil?

Buna Ziua,
Am incheiat un contract de imprumut prietenesc cu o persoana fizica .Acesta a garantat imprumutul in valoare de 13200Ron cu un autoturism ,dar acesta nemaifiind gajat . La 2 saptamani dupa expirarea termenului de plata acesta a instrainat autoturismul ,sustragandu-se astfel de la sechestrarea acestuia si implicit de la plata creantei.
Imi puteti spune va rog ce pot face acum pentru a putea recupera cat mai repede si usor banii? mentionez ca executorul judecatoresc nu a reusit mare lucru
Ma gandeam la o plangere penala ,dar nu stiu cum sa fie exact formulata ...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bucan_george , utilizator 21:13, 20 Iunie 2011
Bunul este gajat, nu v-ati conservat dvs dreptul de urmarire prin inscrierea la AEGRM pentru opozabilitate. Daca puteti demonstra ca cel ce a cumparat cunoastea despre existenta acelui contract de gaj, puteti executa silit bunul.

Succes!
Respectivul care a cumparat masina de la debitor este prieten cu el ,posibil complice si stia de creanta formata ,
Citez aditional din contract referitor la AEGRM:
" Noi,partile contractante, declaram ca nu solicitam inscrierea in Registru de Gajuri al Arhivei Electronice a prezentului contract de imprumut cu garantie mobiliara,cunoscand consecintele acestei operatiuni si am solicitat semnarea si autentificarea prezentului act fara verificarea sarcinilor."
In acest caz doresc sa stiu cum procedez in continuare ? Catre cine ma adresez?
Parerea mea era sa formulez o plangere penala deoarece nu a respectat conditiile contractului ,acum nu stiu daca am dreptate sau nu
Mul;tumesc inca o data si astept raspunsul dumneavoastra
Plangerea penala, poate doar sa sperie, dar legal nu va avea niciun efect.
Contractati un avocat care sa va ajute in demersurile necesare, v-ar fi de ajutor.
Asta daca nu aveti ce recupera de la acel debitor, altceva in afara de masina deja vanduta. Daca mai are si alte bunuri, inclusiv venituri din munca si sau actiuni/parti sociale, cereti unui executor executarea silita a contractului de imprumut .
Aveti dreptate! In tara in care traim nimic nu ma mai mira!
In curand o sa contractez un avocat,probabil este cel mai bine.
Multumesc pentru sprijinul acordat
Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut la notar neonorat zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, In data de 23.01.2009 am incheiat un contract de imprumut (cu legalizare de semnatura) cu o persoana fizica, pentru suma de 2500 euro, cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism -garantat pe contract de imprumut bucan_george bucan_george Am incheiat contract de imprumut cu cineva de 13200lei . Acesta a pus garantie un autoturism marca Renault Laguna 2,dar nu a mai fost gajat. In urma ... (vezi toată discuția)