avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Blocare cont yahoo
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Blocare cont yahoo

Stie cineva cum pot denunta o pesoana care imi foloseste ilegal o adresa / cont de yahoo, dandu-se drept eu? Mentionez ca mi-a spart parola si a modificat intrebarile / raspunsurile de siguranta. Conform termeni si conditii yahoo, adresa de e-mail este netransmisibila, insa, in urma crack-uirii acesteia, persoana respectiva o foloseste in numele meu. Cum pot denunta acest lucru? Mi-a creat destule probleme, contactandu-mi toate cunostintele, prietenii si prietenii prietenilor, trimitandu-le poze furate din arhiva personala!!! Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Georgian_007 , utilizator 10:44, 27 Septembrie 2011
Articolul 212 - 1. din codul penal prevede:

Art.212. - (1) Deschiderea unei corespondente adresata altuia ori interceptarea unri convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta fara drept, se pedepseste cu inchisoare stricta de la un an la 3 ani sau cu zile amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar si atunci cand a fost trimisa deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de aceasta din greseala sau din intamplare.
(3) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Art.213. - Confectionarea, comercializarea, instalarea sau utilizarea, fara drept, de mijloace tehnice destinate interceptarii sau impiedicarii comunicatiilor se pedepseste cu inchisoare stricta de la 2 la 7 ani.
@conpama - este frumos textul de lege, insa ca si orice alta plangere penala, este esential sa o probezi. Nu este suficient sa mergi la politie, sa dai cu subsemnatul, pentru ca vei fi intrebat cum anume iti sustii plangerea.
Un prim pas ar fi sa cunosti persoana care iti foloseste adresa yahoo.
Apoi ar fi bine sa contactezi adminii serverelor yahoo(gasesti adrese si formulare de contact tot pe pagina yahoo) si sa le povestesti ce ti se intampla.
Ei bine, abia acum incepe show-ul pentru ca cei de la yahoo vor dori ca tu sa le dovedesti ca ai fost initial intr-adevar proprietarul acelui cont.Sunt intrebari standard la care trebuie sa razpunzi, ori tu spui ca aceste intrebari ti-au fost schimbate, te vor intreba despre datele personale(date care presupun ca nu mai sunt aceleasi), apoi te vor ruga sa le indici din casuta de email cateva emailuri primite sau expediate de tine.
Toata procedura aceasta dureaza cu aproximatie 3-4 saptamani, depinde cat de promti vor fi in raspunsuri.
Daca ei considera ca ai raspuns afirmativ la toate intrebarile lor si ca de fapt tu esti adevaratul proprietar al contului mai ai o sansa sa ti se raspunda la eventuala cerere pe care organele de cercetare o vor inainta serverului yahoo.
Analizand cererea, adminii se vor uita in asa zisele "log-uri" in care se va vedea de pe ce IP-uri a fost accesata casuta de email. Odata avut IP-ul, se trece la verificarea lui, care duce la titularul abonamentului de internet.
Daca in locuinta respectiva, calculatorul este folosit de 2 sau mai multe persoane...eh aici iar e problema pt ca nu poti sa acuzi pe cineva doar pe presupuneri, dar poate ai noroc si fapta este recunoscuta.
In toata procedura asta exista cateva "mici" probleme:
- ai mari sanse ca cei de la yahoo sa nu te creada pe tine
- procedura dureaza mult prea mult si log-urile nu se pastreaza un timp indelungat
- yahoo, fiind un server gazduit in strainatate, autoritatile romane nu prea sunt luate in seamna decat in cazuri cu adevarat grave, care indica o infractiune serioasa.
Nu vreau sa te demoralizez, insa cam astia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi. Multa bafta.

Intra pe adresa "[ link extern ] .
Multumesc frumos! (dar....se ia in seama un astfel de formular??)
Bineinteles. Poti de asemenea sa accesezi [ link extern ] /.
Acolo alegi optiunea "My account has been hacked, and I can’t login."
Apoi in pagina urmatoare alegi ultima optiune ("My account may have been compromised"). Si daca vrei sa incerci si alta posibilitate, trimite si un email la "account-security-help@cc.yahoo-inc.com" unde in termeni politicosi vei expune problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Georgian_007, utilizator

Alte discuții în legătură

Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Parola de id sparta si injurii LaviniaDiana LaviniaDiana Buna ziua.Ma numar si eu printre persoanele care le`a fost sparta parola la id si as vrea sa stiu cum sa fac sa nu mai intre pe adresa mea pentru ca si eu si ... (vezi toată discuția)