avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in perioada de preaviz

buna ziua ! as dori sa stiu daca se poate lua concediu de odihna sau medical in perioada de preaviz
unde este scris acest lucru ? codul muncii ?
1. Nu trebuie sa scrie neaparat, undeva, ca puteti sau nu sa luati concediu medical daca angajatorul este in reorganizare judiciara.
2. Atata timp cat dvs. sunteti sub CIM cu unitatea respectiva va bucurati de toate drepturile legale, inclusiv de a lua CO sau de a vi se plati concediul medical.
coravio a scris:

unde este scris acest lucru ? codul muncii ?



Pana la data incetarii c.i.m., aveti atat drepturi cat si obligatii ... printre drepturi se numara si acelea de a beneficia de CO sau de a benefica de concediul medical.
Legat de acest subiect, am si eu o intrebare. Daca la o institutie publica se restructureaza un post, se face o noua organigrama si stat de functii aprobat de for superior care intra in vigoare la o anumita data (pt a se da preaviz de 20 de zile lucratoare), iar persoana restructurata se "imbolnaveste" brusc, cu ce data ii incetez contractul? Daca reia preavizul dupa medical, depaseste termenul de intrare in vigoare al organigramei, in care nu se mai regaseste, plus ca in decizie este trecuta data cu care ii inceteaza si pe care o trec si in Revisal.
Cum se procedeaza in acest caz?
Data incetarii raportului de munca va fi data expirarii termenului de preaviz ... intrucat, perioada de preaviz se suspenda pe durata concediului medical, preavizul urmand a se relua dupa terminarea concediului medical.

Alte discuții în legătură

Preaviz in timpul concediului de odihna anew anew Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Concediu in timpul preavizului de demisie vladalexgeorge vladalexgeorge buna. am o intrebare. pot sa imi concediu de odihna sau medical in perioada cand sunt in preavizul dat de mine la demisie. eu am 15 zile peavizul. stsu mai ... (vezi toată discuția)