avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum obtin pensia stabilita in hotarare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum obtin pensia stabilita in hotarare?

Sunt majora, studenta si am o sentinta def, irevocab, investita-din martie a.c. prin care tatal meu e obligat sa-mi plateasca pensia din urma(aug 2010) si chelt de judecata.
-Cand s-a judecat procesul , tatal nu avea loc de munca si s-a stab pens la sal min.
-Am aflat acum firma la care e angajat inca din luna martie a.c.
-Pana acum nu mi-a platit nimic, asa ca am facut plangere penala ,direct la procuratura, in luna mai, dupa 2 luni, dar nu am primit niciun raspuns pana acum si nici nu am fost chemata pt declaratii. Atunci nu stiam ca e angajat.
Va rog, spuneti-mi ce pot face?
E obligata firma la care lucreaza sa-i retina pensia si banii din urma daca ii trimit sentinta? Sa ma duc la executor, poate sa-i puna executorul poprire pe salariu?Alte bunuri nu are.
Sa ma duc iar la procuratura sa le spun ca lucreaza sau sa astept mai intai 2 luni de la ultima plangere, ...?Sa-l dau iar in judecata, sa cer actualizarea pensiei la sal min pe 2011 pana la data angajarii, si apoi la niv salariului, sa spun ca nu a platit?
Termin facultatea pana s-o judeca ...
Va rog, invatati-ma ce sa fac. Va multumesc.
Daca pensia stabilita in hotarare este in cuantum fix, raportat la salariul minim pe economie, tatal datoreaza deocamdata suma stabilita in hotarare.
Daca tatal s-a angajat incepand cu martie 2011, dv aveti posibilitatea sa va adresati instantei in vederea mjorarii cuantumului pensiei. Pana nu aveti o noua hotarare, tatal va datoreaza cat scrie in vechea hotarare.
Va multumesc din suflet tuturor.
Am probleme cu executorii.Tatal meu locuieste in alt oras, am luat legatura cu cativa executori de acolo, telefonic deocamdata, unul vorbea de o validare la judecatoria respectiva, ...nu s-au aratat prea incantati,nu mi-au spus ce pasi trebuie sa urmez. Ma voi duce si acolo dar intai sa am toate actele necesare .Nu vreau sa ma refuze.
E si normal ca nu s-au aratat incantati executorii , asta e o bransa care pescuieste cazuri cu multe zerouri si comisioane la fel, m-as mira sa reusesti sa convingi pe careva cu cazul tau, dar ce sa zic , nu vreau sa te demoralizez daca ai pornit pe drumul acesta.. Nu ar fi mai bine sa incerci sa te intelegi cu tatal tau pe cale amiabila , fara procese , executori si altele de genul asta? Oricum iti doresc succes orice cale vei alege.
nu se poate, de 7 ani nu mi-a platit pensie.
nici nu stie cand e ziua mea de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere mirela150280 mirela150280 am primit acasa hotararea prin care fostul sot este obligat sa trimita copilului 25%din salariu.dar nu scrie o suma fixa.de unde stiu eu cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din urma mikare mikare In urma cu cateva luni am intentat proces pentru marirea pensie alimentare a minoarului rezultat dintr-o casatorie anterioara. pensia a fost marita de la suma ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! Fostul meu sot, tatal copilului care se afla in custodia mea, nu a platit in luna decembrie 2010 pensia alimentara. in luna ianuarie si februarie ... (vezi toată discuția)