Va rog frumos am problema delicata si as dori un sfat de la d-stra si anume am un dosar pe rol de pensie de intretinere ceruta de fiul meu dintr-o casatorie anterioara care studiaza la liceu. El are implinita varsta de 18 ani , eu nu lucrez in Romania si am o noua casnicie si un copil de patru luni de crescut .S-a facut comisie rogatorie aici in tara unde locuiesc si imi desfasor activitatea si in pofida faptului ca judecatoria locala de aici a confirmat ca , cheltuielile lunare (anuale ) sunt direct proportionale cu venitul pe care il am , totusi justitia romana -conform legii-codul familiei -, ii stabileste o pensie destul de maricica fiului meu in pofida faptului ca nu am de unde o plati ; nu am practic de unde "rupe " niste bani .
Intrebarea mea este ma poate sili statul roman sa platesc acesti bani avand in vedere circumstantele aratate mai sus ?
Ce cai de atac sa folosesc ? Sunt la recurs acum si nu stiu cum si la ce sa ma astept. D-stra ce ma sfatuiti ??
Multumesc
Am la dosar domnu Adutescu facturi chitante care dovedesc ca la final de luna nu ramane nimic insa judecatorul de la prima instanta nu a tinut cont de asta ..
Mi-ar place sa stiu ca pot discuta amiabil cu fiul meu ; l-am invitat chiar aici sa lucreze pe timpul vacantei de vara -putea iesi la final cand tragea linie cu mult mai mult decat ii stabileste instanta ; insa a preferat sa ma insulte si sa spuna ca munca nu e pentru el .Satisfactia lui e ca-mi ia bani fara sa stea de vorba cu mine 1 sec.
Nu as regreta ca-i dau aceste sume de bani daca mi-ar fi usor insa intrevad ca va trebui sa predau apartamentul bancii si sa ma mut in chirie mai ieftin cu tot cu nevasta si copil.
Recursul s-.a judecat pe data de 21 (ieri) si nu stiu ce o sa fie .
Nu am inteles la <m_ella2005> ce inseamna expresia " stabilirea pensiei pentru primul copil pana la 1/6 din venitul cu caracter constant " cat despre diurna -nu am -si nici nu poate fi vorba sa-i fac pe sefi sa-mi scrie un fals -aici astia sunt corecti si dincolo de extrem..
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra .
Potrivit art 94 al. 1 c.fam.intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui ce o cere dar si cu mijloacele celui urmeaza a o plati.
Prin urmare, in recurs solicitati proba cu inscrisuri , depuneti inscrisuri doveditoare ale celor afirmate de dvs., precum si certificatul de nastere al celui de-al doilea copil aflat in intretinerea dvs.si bineinteles angajati-va avocat.
Cuantumul maximal al pensiei de intretinere poate fi stabilit in acest caz la 16.5% din venitul realizat conform art 94 al. 3 din c.fam.
Multumesc Simonette12 pentru raspuns ; este depus certificatul de nastere al celui de-al doilea copil la dosar , si deasemenea si inscrisurile respective (emailurile fiului catre mine ) a celor afirmate mai sus .Oricum am bani multi de dat deoarece procesul a inceput noiembrie 2009 -si nu-i am .Sper sa scap cu suspendare din cause ca plata nu o fac din rea credinta ci din neajuns.. asta e justitia noastra .ce pot sa fac am un avocat bun zic eu insa ce poate sa faca el mai mult ?
In timp ce dvs. ati scris ultimul mesaj, eu va raspundeam, astfel ca ulterior l-am vizualizat si am vazut ca recursul dvs. s-a judecat in data de 21.06., deci ieri, iar in aceste conditii instanta deja s-a pronuntat la condica de sedinte.
Ati afllat care este solutia din recurs?
Simonette12 nu am vazut raspunsul tau pana in seara asta; nu stiu ce a pronuntat instanta "in condica de sedinte " -pot afla lucrul asta de la avocatul meu ? Am vorbit cu el si mi-a spus ca o noua hotarare va fi editata intr-o luna jumatate doua .El vorbeste foarte scurt cu mine iar eu nu pot afla pre multe fiind (si) departe de Romania .
Am sa vad(astept) si daca nu sunt multumit poate am sa gasesc o alta cale de atac ..