avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog frumos am problema delicata si as dori un sfat de la d-stra si anume am un dosar pe rol de pensie de intretinere ceruta de fiul meu dintr-o casatorie anterioara care studiaza la liceu. El are implinita varsta de 18 ani , eu nu lucrez in Romania si am o noua casnicie si un copil de patru luni de crescut .S-a facut comisie rogatorie aici in tara unde locuiesc si imi desfasor activitatea si in pofida faptului ca judecatoria locala de aici a confirmat ca , cheltuielile lunare (anuale ) sunt direct proportionale cu venitul pe care il am , totusi justitia romana -conform legii-codul familiei -, ii stabileste o pensie destul de maricica fiului meu in pofida faptului ca nu am de unde o plati ; nu am practic de unde "rupe " niste bani .
Intrebarea mea este ma poate sili statul roman sa platesc acesti bani avand in vedere circumstantele aratate mai sus ?
Ce cai de atac sa folosesc ? Sunt la recurs acum si nu stiu cum si la ce sa ma astept. D-stra ce ma sfatuiti ??
Multumesc
Am la dosar domnu Adutescu facturi chitante care dovedesc ca la final de luna nu ramane nimic insa judecatorul de la prima instanta nu a tinut cont de asta ..
Mi-ar place sa stiu ca pot discuta amiabil cu fiul meu ; l-am invitat chiar aici sa lucreze pe timpul vacantei de vara -putea iesi la final cand tragea linie cu mult mai mult decat ii stabileste instanta ; insa a preferat sa ma insulte si sa spuna ca munca nu e pentru el .Satisfactia lui e ca-mi ia bani fara sa stea de vorba cu mine 1 sec.
Nu as regreta ca-i dau aceste sume de bani daca mi-ar fi usor insa intrevad ca va trebui sa predau apartamentul bancii si sa ma mut in chirie mai ieftin cu tot cu nevasta si copil.
Recursul s-.a judecat pe data de 21 (ieri) si nu stiu ce o sa fie .
Nu am inteles la <m_ella2005> ce inseamna expresia " stabilirea pensiei pentru primul copil pana la 1/6 din venitul cu caracter constant " cat despre diurna -nu am -si nici nu poate fi vorba sa-i fac pe sefi sa-mi scrie un fals -aici astia sunt corecti si dincolo de extrem..
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra .
Potrivit art 94 al. 1 c.fam.intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui ce o cere dar si cu mijloacele celui urmeaza a o plati.
Prin urmare, in recurs solicitati proba cu inscrisuri , depuneti inscrisuri doveditoare ale celor afirmate de dvs., precum si certificatul de nastere al celui de-al doilea copil aflat in intretinerea dvs.si bineinteles angajati-va avocat.
Cuantumul maximal al pensiei de intretinere poate fi stabilit in acest caz la 16.5% din venitul realizat conform art 94 al. 3 din c.fam.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc Simonette12 pentru raspuns ; este depus certificatul de nastere al celui de-al doilea copil la dosar , si deasemenea si inscrisurile respective (emailurile fiului catre mine ) a celor afirmate mai sus .Oricum am bani multi de dat deoarece procesul a inceput noiembrie 2009 -si nu-i am .Sper sa scap cu suspendare din cause ca plata nu o fac din rea credinta ci din neajuns.. asta e justitia noastra .ce pot sa fac am un avocat bun zic eu insa ce poate sa faca el mai mult ?

Multumesc frumos ;
In timp ce dvs. ati scris ultimul mesaj, eu va raspundeam, astfel ca ulterior l-am vizualizat si am vazut ca recursul dvs. s-a judecat in data de 21.06., deci ieri, iar in aceste conditii instanta deja s-a pronuntat la condica de sedinte.
Ati afllat care este solutia din recurs?
Simonette12 nu am vazut raspunsul tau pana in seara asta; nu stiu ce a pronuntat instanta "in condica de sedinte " -pot afla lucrul asta de la avocatul meu ? Am vorbit cu el si mi-a spus ca o noua hotarare va fi editata intr-o luna jumatate doua .El vorbeste foarte scurt cu mine iar eu nu pot afla pre multe fiind (si) departe de Romania .
Am sa vad(astept) si daca nu sunt multumit poate am sa gasesc o alta cale de atac ..

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fara divort anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. as fi interesata de modalitatea in care pot obtine pensie alimentara de la sotul meu. avem un baiat de 7 ani, locuim in judete diferite si nu se ... (vezi toată discuția)
Diurna calculata la pensia de intretinere a minorului friday_325 friday_325 Buna ziua, as dori sa stiu daca diurna obtinuta de un conducator auto de camion se include in veniturile la care se raporteaza calculul pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Daca fac partaj , sunt amenintat cu actiune penala nsm nsm Eu si sotia am divortat la notar . In acte nu s-a stabilit nici o suma de bani ca pensie alimentara pentru fiul nostru , doar ca avem custodie comuna si la ... (vezi toată discuția)