avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog frumos am problema delicata si as dori un sfat de la d-stra si anume am un dosar pe rol de pensie de intretinere ceruta de fiul meu dintr-o casatorie anterioara care studiaza la liceu. El are implinita varsta de 18 ani , eu nu lucrez in Romania si am o noua casnicie si un copil de patru luni de crescut .S-a facut comisie rogatorie aici in tara unde locuiesc si imi desfasor activitatea si in pofida faptului ca judecatoria locala de aici a confirmat ca , cheltuielile lunare (anuale ) sunt direct proportionale cu venitul pe care il am , totusi justitia romana -conform legii-codul familiei -, ii stabileste o pensie destul de maricica fiului meu in pofida faptului ca nu am de unde o plati ; nu am practic de unde "rupe " niste bani .
Intrebarea mea este ma poate sili statul roman sa platesc acesti bani avand in vedere circumstantele aratate mai sus ?
Ce cai de atac sa folosesc ? Sunt la recurs acum si nu stiu cum si la ce sa ma astept. D-stra ce ma sfatuiti ??
Multumesc
Da, insa puteti sa verificati si dvs. care este solutia instantei pe portalul instantei respective.
Am verificat D-na avocat si inainte de prima hotarare si nu-mi scria mare lucru pe portal .Din intamplare am zburat pana in Romania si avocatul meu avea hohararea cu 5 zile inainte de a se expira termenul de recurs. Abia am avut timp sa traduc certificatul de nastere al celui de al doilea copil , apoi sa solicit recursul respectiv .
Va rog frumos , din experienta d-stra credeti ca in conditiile date suma care se va decide poate fi mai mica (de obicei ) sau mai mare decat cea stabilita in prima hotarare a instantei ??
Multumesc Simonette12
veti obtine o micsorare a pensiei avand in vedere ca vi s-a mai nascut un copil, insa sa nu platiti deloc pt ca aveti rata la banca, va dati seama ca nu e legal, de acceptat.

daca nu veti plati, se va considera ca nu platiti din rea credinta, avand in vedere ca aveti venituri, si probabil ca veti primi o pedeapsa cu suspendare.
mai mult de atat si aici va intereseaza, fiul, cu ajutorul autoritatilor romane si apoi ale celor din tara in care va aflati, va putea executa silit hotararea, cel mai probabil prin poprire pe salariu.

ps. pe forum, suntem sa ajutam sau sa primim ajutor. ne mai contrazicem, ne mai contram, dar nu jignim, nu sarim la jugulara unui om, ca ne adreseaza o intrebare incomoda, sau ca raspunsul nu ne-a convenit.
nu va impune nimeni sa raspundeti la ce nu vreti sau sa urmati un sfat sau altul, dar nu atacati o persoana, mai ales ca nu stiti nimic despre ea
succes!
Am vorbit cu el (fiul meu) in asta dimineata si parca am mai scapat de stress ; am convenit sa-i trimit o parte din bani acum pentru ca nu-i am pe toti apoi lunar acolo cate o suma ,peste 2-3 luni din nou ceva mai multi ; intre timp o sa introduc si actiune pentru micsorare fiind al 2-lea copil si uite Dragilor ca datorita voua userilor de pe acest forum o mare problema care m-a apasat peste cinci ani e pe cale sa se rezolve si sa se faca pace si in " satul " meu ca sa zic asa .
Cum e vorba publicata de tine Simonette12 <vorbele bune rostite curat au ecou la nesfarsit< sau cam asa ceva spunea Maica Tereza nu?
Multumesc tuturor Doamnelor < m-ella2005> ; <siomonette12 > si <gi_jane2> pentru sustinere si marturisesc ca datorita calmului profesionalismului si experientei pe care o au dansele , au reusit sa ma "inblanzeasca " si sa ma intoarca cu fata spre o solutie - INTR-UN GOOD SPIRIT !

Inca o data cer scuze administratorului acestui forum D-na Avocat Andreea Lisievici pentru exagerarile de ieri, sunt convins ca multi zambiti acum precum GOD IS SMILING ON US WHEN THE RAINBOW IS THERE -daca imi permiteti sa scriu asa .
Va doresc tuturor multa sanatate o zi cat mai linistita iar Dumnezeu sa binecuvanteze <Avocat.ro >

Toata stima,
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
humphery, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fara divort anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. as fi interesata de modalitatea in care pot obtine pensie alimentara de la sotul meu. avem un baiat de 7 ani, locuim in judete diferite si nu se ... (vezi toată discuția)
Diurna calculata la pensia de intretinere a minorului friday_325 friday_325 Buna ziua, as dori sa stiu daca diurna obtinuta de un conducator auto de camion se include in veniturile la care se raporteaza calculul pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Daca fac partaj , sunt amenintat cu actiune penala nsm nsm Eu si sotia am divortat la notar . In acte nu s-a stabilit nici o suma de bani ca pensie alimentara pentru fiul nostru , doar ca avem custodie comuna si la ... (vezi toată discuția)