avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua !! ...acum 9 luni am fost prins in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu etilotestul a iesit 0,7...iar la analize 1,25 respectiv 1,10.DOSAR PENAL!!! ..... am facut recalculare pentru ca alcoolemia indicata mai sus in proportie de 80 % nu indica adevarul tinand cont ca am consumat cu 20-30 de min inainte aproximativ 150 de ml votca....si am fost dus la sange dupa 2:20 ore din momentul opririi in trafic. La recalculare a iesit 0,4 in momentul opririi lucru ce am fost chemat la sectia de politie pentru a mi se aduce la cunostinta urmand ca dosarul sa plece la parchet cu propunere legala (NUP).... Am fost la Parchet sa ma interesez de dosar ,iar procurorul mi-a comunicat ca intradevar dosarul a ajuns la ei cu propunere de SUP..

Problema este urmatoarea:

Nu este prima abatere de acest gen....acum 2 aproape 3 ani am avut un incident de aceasi masura ca acuma numai ca atunci am fost judecat,nu am facut recalculare nimik....am acceptat vina si intradevar PROSTIA!! si am primit cu suspendare 3 ani. Dupa ce am redobandit permisul am fost prins in trafic dupa cum am precizat mai sus....Stiu ca am gresit a 2 oara si totul s-a intamplat din cauza unui prieten (fapta nu mai conteaza, greseala a fost a mea).

Acuma astept Rezolutia din partea Procurorului care sper sa fie in favoarea mea ,NUP, si sa tina cont ca sunt singurul membru din familie care are un venit in casa,o familie de 4 persoane.

Alta problema ar fii ca permisul imi este necesar la locul de munca...sunt pasuit de directorul firmei de aproape un an de zile si dupa cum va asteptati si ma asteptam am primit o instiintare prin care imi este adus la cunostinta ca pana pe data de 15.07 daca nu remediez problema cu permisul o sa fiu incadrat la art.61 lit.D din codul munci....

Va cer si dumneavoastra parerea cam care credeti ca ar fii parerea unui procuror despre situatia mea !!! Daca ati mai avut cazuri de genul ....etc ....orice informatie ar fii utila ...

Imi recunosc greseala !! stiu ca am gresit si este foarte mare stres lucru care nu mai vreau sa il traiesc in viata mea .... am gresit o data de 2 ori ....a 3 nu mai vreau sa existe ......si nu o sa mai existe lucru care il stiu sigur ......
mentionez ca si alcoolemia nu este adevarata .....dus la sange dupa 2 ore jumate iar legea nu permite mai mult de 1 ora ..... deja rezultatele sunt compromise.....ce e drept greseala mea ca nu am cerut sa vad daca etilotestul a fost calibrat ....dar nu mai am ce sa fac....sper sa se tina cont de lucrul asta .....
Conform art 6 lit d) din Ordinul Nr. 376 /2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prelevarea probelor biologice , prima prelevare se efectuează de preferinţă într-un interval de timp de până la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevării de sânge.
Dupa cum observati "DE PREFERINTA", este doar un termen de recomandare, deci probele sunt prelevate corect din punctul asta de vedere.
O prelevare a probelor ce nu corespunde rigorilor Ordinului poate fi folosita in aparare in fata instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
SCA Lãncrãnjan, Prodan si Asociatii, Avocat
interventie moderator
@zazutzu
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Folositi butonul de editare
Va multumesc.
@cioan --> am inteles ....

@ ioana balc ...... stiam ca scrie lucrul acesta in lege ...dar trebuie si gandita putin treaba ca in unele cazuri poate fii mai grav...in altele mai bine ....totusi 2 ore jumate aproape e ceva de speriat .....tinant cont ca organismul pe stomacul gol asimileaza imediat alcoolul....si cum a fost cazul meu pe stomacul plin ....mai greu(interval 1:30- 2 ore) si automat in momentul opririi aveam o alcoolemie mica in sange in timpul opririi ....

nu mi se pare o chestie corecta ....dar asa e legea !!!!

Cel mai bine era sa las masina acolo #-o#-o#-o dar pana nu dai cu capul de sus nu te inveti minte ... :sorry:

niste sfaturi ..... ce se poate face in cazul meu in afara de faptul sa astept .....tinand cont ca am prins vacanta judecatoreasca.....care este de 2 luni? sau 3 :)
am citit pe niste forumuri ca se putea face si reabilitare judecatoreasca.....dar intrebarea este daca eu pot sa o mai fac acuma sau numai dpa ce trece perioada?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
zazutzu, utilizator
In situatia dv este foarte dificil sa cred ca instanta o sa va ierte avand in vedere ca fapta s-a produs in perioada de proba. Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va apere interesele si sa incerce sa gaseasca posibilitati de a va reduce sanctiunile ce vor urma.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)