Buna ziua !! ...acum 9 luni am fost prins in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu etilotestul a iesit 0,7...iar la analize 1,25 respectiv 1,10.DOSAR PENAL!!! ..... am facut recalculare pentru ca alcoolemia indicata mai sus in proportie de 80 % nu indica adevarul tinand cont ca am consumat cu 20-30 de min inainte aproximativ 150 de ml votca....si am fost dus la sange dupa 2:20 ore din momentul opririi in trafic. La recalculare a iesit 0,4 in momentul opririi lucru ce am fost chemat la sectia de politie pentru a mi se aduce la cunostinta urmand ca dosarul sa plece la parchet cu propunere legala (NUP).... Am fost la Parchet sa ma interesez de dosar ,iar procurorul mi-a comunicat ca intradevar dosarul a ajuns la ei cu propunere de SUP..
Problema este urmatoarea:
Nu este prima abatere de acest gen....acum 2 aproape 3 ani am avut un incident de aceasi masura ca acuma numai ca atunci am fost judecat,nu am facut recalculare nimik....am acceptat vina si intradevar PROSTIA!! si am primit cu suspendare 3 ani. Dupa ce am redobandit permisul am fost prins in trafic dupa cum am precizat mai sus....Stiu ca am gresit a 2 oara si totul s-a intamplat din cauza unui prieten (fapta nu mai conteaza, greseala a fost a mea).
Acuma astept Rezolutia din partea Procurorului care sper sa fie in favoarea mea ,NUP, si sa tina cont ca sunt singurul membru din familie care are un venit in casa,o familie de 4 persoane.
Alta problema ar fii ca permisul imi este necesar la locul de munca...sunt pasuit de directorul firmei de aproape un an de zile si dupa cum va asteptati si ma asteptam am primit o instiintare prin care imi este adus la cunostinta ca pana pe data de 15.07 daca nu remediez problema cu permisul o sa fiu incadrat la art.61 lit.D din codul munci....
Va cer si dumneavoastra parerea cam care credeti ca ar fii parerea unui procuror despre situatia mea !!! Daca ati mai avut cazuri de genul ....etc ....orice informatie ar fii utila ...
Imi recunosc greseala !! stiu ca am gresit si este foarte mare stres lucru care nu mai vreau sa il traiesc in viata mea .... am gresit o data de 2 ori ....a 3 nu mai vreau sa existe ......si nu o sa mai existe lucru care il stiu sigur ......
Nu prea inteleg dc sa nu credeti ca instanta o sa ma ierte .....nu este vorba doar de asta ....la dosar sunt probe ca nu aceea este alcoolemia din momentul respectiv ....am avut martori cat am consumat ,ce am consumat ,cand am consumat...declaratii luate a 2 zii .... si in plus dc m-a mai lasat sa fac recalcularea? sa arunc banii pe geam.....putea sa zica de la inceput ca nu am nici o sansa....muncesc pe 8 mil o luna intreaga ...nu cred ca imi permit 510 ron taxa pentru recalculare sa dau asa pe geam + avocat..... dar in fine .....
e greu cand esti cu "cutitu la gat"....... dar asa e in romania.....am inteles am gresit ....chiar am inteles ....dar nu reprezint un pericol public ....sa fiu tratat asa.... ca nu am omorat pe nimeni ......nu am accidentat pe nimeni ....nu am furat ......dar asa e cu justitia noastra .....si cu probe care arata alcoolemia la ora respectiva ...cu foaie de la IML.... si tot e complicat .... #-o #-o#-o#-o
Cred ca mi-a fost invatatura de minte .....perioada fara permis + suspendarea daca o fii de 90 de zile ....e considerata si asta o lectie de viata .....nu am alte antecedente in afara de probleme astea 2 .....reabilitarea o fac in 2012 .. si revin la normal ......
In fine las totul pe mana justitiei ..... si Doamne ajuta !!!
Daca la recalculare pentru cea de-a doua infractiune de conducere sub influenta alcoolului se constata ca nu indeplineste conditiile infractiunii nu se considera savarsita in termenul de incercare ci se dispune NUP.
Nu se ia in calcul prima infractiune.
@M13d la ce v-ati referit cand ati spus : se constata ca nu indeplineste conditiile infractiunii ...... va referiti la recalculare? ca este in favoarea mea?
Da, daca se constata la recalculare ca, cantitatea de alcool este sub limita pe care legea o stabileste 0.8 0/00 nu sunt indeplinite conditiile infractiunii.
Nu cunosc datele problemei nu ma pot pronunta insa in principiu se poate dispune SUP.Daca v-ati informat despre starea dosarului si vi s-a spus ca a fost trimis la procuror cu propunere de SUP (scoaterea de sub urmarire penala) nu cred ca solutia va fi alta.
Mult succes!
Si data viitoare ganditi-va ca s-ar putea sa nu mai aveti aceeasi sansa, puteti vatama sau chiar ucide in timp ce conduceti sub influenta alcoolului si atunci nu va mai scapa nimeni de o excursie la ''mititica''.
Da la recalculare a iesit 0,4 in momentul opririi in trafic ......si da la parchet m-am interesat si dosarul a ajuns la ei cu SUP ...chiar procurorul de serviciu mi-a comunicat lucrul asta.....si de la politie mi-a fost comunicat ca dosarul a plecat cu NUP la parchet .....
Dar e a 2 abatere in cazul meu ..... si a 2 fapta am facuto in perioada de proba #-o#-o si am gresit mai este valabil nu ? faza cu "Da, daca se constata la recalculare ca, cantitatea de alcool este sub limita pe care legea o stabileste 0.8 0/00 nu sunt indeplinite conditiile infractiunii." si propunere de SUP (scoaterea de sub urmarire penala) nu cred ca solutia va fi alta.
Va multumesc..... am nevoie de o liniste sufleteasca .....
Exista undeva in lege care sa ateste lucrul pe care dumneavoastra m-il comunicati ??