avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza?

Buna ziua,

Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu:

Am contestat in Tribunalul Bucuresti in anul 2010 decizia de concediere prin care mi s-a desfacut contractul de munca din motive neimputabile mie. Motivele din decizia de concediere au fost, chipurile, "probleme economico-financiare previzionate".
La finalul procesului Tribunalul Bucuresti a decis prin sentinta din data de 2 noiembrie ca nu s-au adeverit acele dificultati economico-financiare previzionate si prin urmare mi-a dat castig de cauza astfel: "Obligă intimata să-l reintegreze pe contestator în postul deţinut anterior concedierii, şi să-i plătească despăgubiri egale cu salariile indexate majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Cu recurs "
Angajatorul a facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti unde am castigat iar, decizia a aparut deja pe site-ul Institutiei la data de 01.06.2011 specifica scurt: "Solutie: respinge recursul, ca nefondat irevocabilă".

Intrebarea mea este:

1. Ce urmeaza acum sa fac, astept prin posta decizia de la Curtea de Apel s-au cum se procedeaza?

Deja este 24 iunie si nu as vrea sa depasesc nu stiu ce termen in care nu m-am prezentat la fostul angajator pentru a ma reangaja si a-mi primii salariile din urma.
Ma gandesc sa nu existe un anumit termen pina la care pot sa ma prezint la fostul angajator cu sentinta de la tribunal si daca depasesc acel termen sa nu decad din drepturi, sau cum se spune. Oricum, imediat dupa reangajare am intentia sa-mi dau demisia pentru ca stiu ce "bucurosi" ma asteapta cei din conducere pentru ca am castigat procesul.

Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde la solicitare

cu stima,
Adrian Lazarescu

Cel mai recent răspuns: Adrian Lazarescu , utilizator 02:24, 27 Iunie 2011
freeelis a scris:

Da, termenul de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita este de 3 ani.

1. daca de la data depunerii cererii de executare a hotararii la angajator nu vi se platesc in termen de 15 zile drepturile salariale stabilite de catre instanta , atunci va puteti adresa Parchetului sau Politiei cu o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun.

2. pentru reintegrare , Codul Muncii nu mai prevede niciun termen ci doar ca neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune.


Domnule Consilier, inca odata doresc sa va multumesc sincer pentru promptitudinea si bunavointa acordate, pentru lamurile expuse la intrebarile si solicitarile mele din acest topic.
Deasemenea multumesc inca odata si tuturor celorlati participanti la discutie pentru raspunsurile, punctele de vedere si sfaturile dumnealor.

Cu sincera stima,
Adrian Lazarescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura dupa castigarea de catre un angajat a unui litigiu de munca? Svart Svart De scurt timp am obtinut la Curtea de Apel o hotarare irevocabila in care s-a constatat concedierea abuziva, nulitatea deciziei prin care am fost concediat ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita schimbarea locului de munca? marinad marinad Buna seara, am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)