avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... adresa accidentului gresit trecuta pe PV - inseamna ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

adresa accidentului gresit trecuta pe PV - inseamna anularea lui?

buna ziua,

vreau sa va supun atentiei un caz. fratele meu circula in bucuresti cu masina de serviciu. a acordat prioritate unei ambulante si cand sa revina pe banda lui de mers, a aparut un renault pe care l a zgariat putin. propietarul f suparat s a dus la politie.fratele meu a ajuns mai tarziu.cand a ajuns pv era intocmit, politistul nu il lua in seama, tot ce spunea nu era luat in calcul.precizez ca fratele meu are 22 de ani iar celalalt era un om plin de bani, care sa laudat ca are Bentley in garaj.... dar in fine, asta nu mai conteaza.

i s-a suspendat permisul pentru neacordare de prioritate pe 60 de zile.a platit si amenda in termen de 48 de ore.150 de lei.i s -a dat o dovada sa poata circula alte 15 zile.a semnat PV ,,ca primarul", intimidat fiind de situatie. apoi a constatat ca pe PV e trecuta o strada pe care nu avea ce sa caute, deci nu e trecuta strada corecta unde s a intamplat ,,accidentul".

vrea sa depuna plangere la judecatorie si sa conteste PV ce sanse are ?poate sa primeasca o dovada pana la solutionarea contestatiei?trebuie avocat?ce sa scrie in plangere/contestatie?sa se lege de faptul ca nu e intocmit corect?adica locul accidentului

va multumesc si astept raspunsuri.mai are termen pana vineri sa depuna contestatia.
In cazul in care se va hotari sa faca contestatie la procesul verbal, va fi un proces in instanta de judecata unde fratele dvs. va trebui sa demonstreze ca nu este cum s-a specificat in pv. Pentru a demonstra ii trebuie martori. daca nu are.. sau nu poate dovedi, mai bine nu face contestatie. Doar daca vrea pe perioada verii sa mai aiba permis poate face contestatie pentru a trage de timp, insa undeva in toamna tot se va judeca si va duce el personal permisul la politie. Mai bine face cerere la comisarul general al politiei rutiere de judet care ii poate reduce perioada de la doua luni la 30 de zile si sa dea examenul 13 din 15 intrebari. Scapa mai usor.
In acest stadiu nu exista un proces. S-a intocmit pv i s-a retinut permisul si gata. Dupa expirarea celor doua luni va da examen si va recupera permisul. Doar daca vrea el sa faca contestatie va fi un proces, unde daca ar avea martori , da, vor trebui sa se prezinte si sa declare ce stiu.
Mult succes.
multumesc mult.

el nu beneficiaza de reducerea perioadei pt ca nu are permisul de cel putin un an.el il are de 7 luni doar

Data post: Miercuri, 30 Iulie 2008, 19:54
Subiect: RE: adresa accidentului gresit trecuta pe PV - inseamna anularea lui?

daca mai aveti putin timp as vrea sa postez declaratia lui, exact cum s a intamplat, sa va dati seama daca e vinovat sau nu. s au nu mai conteaza asta din moment ce in procesul verbal scrie altceva?

:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a edita mesajul anterior, daca intre timp nu a intervenit un raspuns. Este o incalcare a Regulamentului postarea mai multor mesaje consecutive.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara! ma numesc Dumitru Marius: In data de 18-07-2008 ora 15 ma aflam la volanul autoturismului B-40-HCB, ma deplasam dinspre un client de la strada Popa nan spre un client care se afla pe str. Tepes Voda(strada Popa Nan se intersecteaza cu strada Tepes Voda), cand am intrat pe strada Tepes Voda in spatele meu venea o Ambulanta, am dat prioritate la ambulanta urcandu-ma pe trotuar cu toate cele 4 roti, in momentul in care Ambulanta a trecut pe langa mine roata din fata stangaa autoturismului meu a cazut de pe trotuar.In spatele ambulantei fara sa pastreze distanta rula B-59-XBX, acesta a rulat cu viteza si foarte aproape de bordura carosabilului m-a acrosat(in momentul in care m-a acrosat eu eram stationat si asteptam k auto B-59-XBX sa ma depaseasca), atunci m-a acrosat zgariindu-mi bara sin fata, el si-a indoit putin usa din dreapta spate.in acel moment am coborat amandoi din masina iar el mi-a spus ca pleaca la politie sa declare accidentul.Eu nu am putut sa ma duc in acel moment la politie deoarece eram in timpul programului si trebuia sa ajung pana in ora 17 la clientii pe care ii mai aveam de vizitat.La politie a declarat ca accidentul a avut loc pe alta strada aflata departe de cea pe care s-a produs!Eu am ajuns la politie la ora 18,am dat declaratia, iar ofiterul de servici de la circulatie a luat de drept adevarata declaratia pe care a dat-o conducatorul B-59-XBX, neluand in seama declaratia mea!Pedeapsa primita de catre mine este:suspendarea dreptului de a conduce timp de 60 de zile si amenda de 300 ron

asa s au intamplat faptele. sper ca nu v am strsat prea mult dar el zice ca nu era cazul sa i se ia permisul.asa i s a mai spus de catre alti politisti cu care a vb
costina_78 a scris:

domnule ciobanu va multumesc.

mai am o intrebare: in cazul in care nu castiga procesul, nu a gasit un martor, perioada de suspendare inseamna 2 luni de la pronuntarea sentintei?sau se considera 2 luni de la incident?

si faptul ca fratele meu nu avea ce sa caute pe acea strada trecuta in PV nu are nici o relevanta? vad ca ati subliniat ORA SI LOCUL FAPTEI.

VA MULTUMESC INCA O DATA

La retinerea permisului de conducere s-a eliberat o dovada cu drept de conducere 15 zile. Tot in termen de 15 zile se poate contesta procesul verbal. Odata cu depunerea contestatiei se poate obtine un certificat de grefa si, pe baza acestuia, se primeste inapoi permisul de conducere. Pana la solutionarea contestatiei. In cazul in care nu se admite contestatia permisul de conducere trebuie predat politiei si asteptat sa treaca perioada de suspendare.
Numai bine va doresc
costina_78 a scris:

Buna seara! ma numesc Dumitru Marius: In data de 18-07-2008 ora 15 ma aflam la volanul autoturismului B-40-HCB, ma deplasam dinspre un client de la strada Popa nan spre un client care se afla pe str. Tepes Voda(strada Popa Nan se intersecteaza cu strada Tepes Voda), cand am intrat pe strada Tepes Voda in spatele meu venea o Ambulanta, am dat prioritate la ambulanta urcandu-ma pe trotuar cu toate cele 4 roti, in momentul in care Ambulanta a trecut pe langa mine roata din fata stangaa autoturismului meu a cazut de pe trotuar.In spatele ambulantei fara sa pastreze distanta rula B-59-XBX, acesta a rulat cu viteza si foarte aproape de bordura carosabilului m-a acrosat(in momentul in care m-a acrosat eu eram stationat si asteptam k auto B-59-XBX sa ma depaseasca), atunci m-a acrosat zgariindu-mi bara sin fata, el si-a indoit putin usa din dreapta spate.in acel moment am coborat amandoi din masina iar el mi-a spus ca pleaca la politie sa declare accidentul.Eu nu am putut sa ma duc in acel moment la politie deoarece eram in timpul programului si trebuia sa ajung pana in ora 17 la clientii pe care ii mai aveam de vizitat.La politie a declarat ca accidentul a avut loc pe alta strada aflata departe de cea pe care s-a produs!Eu am ajuns la politie la ora 18,am dat declaratia, iar ofiterul de servici de la circulatie a luat de drept adevarata declaratia pe care a dat-o conducatorul B-59-XBX, neluand in seama declaratia mea!Pedeapsa primita de catre mine este:suspendarea dreptului de a conduce timp de 60 de zile si amenda de 300 ron

asa s au intamplat faptele. sper ca nu v am strsat prea mult dar el zice ca nu era cazul sa i se ia permisul.asa i s a mai spus de catre alti politisti cu care a vb

:offtopic: Prin postare acestui topic ma obligati sa nu respect regulamentul, postand doua raspunsuri consecutive. In afara de aceasta discutia devine un amalgam, ca sa nu folosesc cuvantul "ghiveci"

Art. 101 din OUG 195/2002 prevede:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Indiferent unde s-a produs accidentul abaterea este aceeasi: neacordarea prioritatii.
Sau celalalt conducator auto a declarat alt mod de producere a accidentului? Daca da, problema se complica.

Numai bine va doresc

Alte discuții în legătură

Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de catre un agent din alta localitate decat aceea in care s-a facut contraventia gabriel mihai gabriel mihai Buna ziua, ieri 16.12 ieseam de le o strada laturalnica pe strada principala, totul bun si frumos am oprit la stop am dat prioritate de trecere iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv semnat m_nitu m_nitu Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma sfatuiti daca se mai poate face ceva in cazul meu: Am condus autoturismul meu inmatriculat in Bulgaria in oras ... (vezi toată discuția)