costina_78 a scris:
Buna seara! ma numesc Dumitru Marius: In data de 18-07-2008 ora 15 ma aflam la volanul autoturismului B-40-HCB, ma deplasam dinspre un client de la strada Popa nan spre un client care se afla pe str. Tepes Voda(strada Popa Nan se intersecteaza cu strada Tepes Voda), cand am intrat pe strada Tepes Voda in spatele meu venea o Ambulanta, am dat prioritate la ambulanta urcandu-ma pe trotuar cu toate cele 4 roti, in momentul in care Ambulanta a trecut pe langa mine roata din fata stangaa autoturismului meu a cazut de pe trotuar.In spatele ambulantei fara sa pastreze distanta rula B-59-XBX, acesta a rulat cu viteza si foarte aproape de bordura carosabilului m-a acrosat(in momentul in care m-a acrosat eu eram stationat si asteptam k auto B-59-XBX sa ma depaseasca), atunci m-a acrosat zgariindu-mi bara sin fata, el si-a indoit putin usa din dreapta spate.in acel moment am coborat amandoi din masina iar el mi-a spus ca pleaca la politie sa declare accidentul.Eu nu am putut sa ma duc in acel moment la politie deoarece eram in timpul programului si trebuia sa ajung pana in ora 17 la clientii pe care ii mai aveam de vizitat.La politie a declarat ca accidentul a avut loc pe alta strada aflata departe de cea pe care s-a produs!Eu am ajuns la politie la ora 18,am dat declaratia, iar ofiterul de servici de la circulatie a luat de drept adevarata declaratia pe care a dat-o conducatorul B-59-XBX, neluand in seama declaratia mea!Pedeapsa primita de catre mine este:suspendarea dreptului de a conduce timp de 60 de zile si amenda de 300 ron
asa s au intamplat faptele. sper ca nu v am strsat prea mult dar el zice ca nu era cazul sa i se ia permisul.asa i s a mai spus de catre alti politisti cu care a vb
:offtopic: Prin postare acestui topic ma obligati sa nu respect regulamentul, postand doua raspunsuri consecutive. In afara de aceasta discutia devine un amalgam, ca sa nu folosesc cuvantul "ghiveci"
Art. 101 din OUG 195/2002 prevede:
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
Indiferent unde s-a produs accidentul abaterea este aceeasi: neacordarea prioritatii.
Sau celalalt conducator auto a declarat alt mod de producere a accidentului? Daca da, problema se complica.
Numai bine va doresc