avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de minori

Buna ziua,sotul meu este acuzat de trafic de minori ca si intermediar adica el prelua "fetele " de la "peste" si le distribuia clientilor.Probele constand in interceptari telefonice si declaratiile a 2 dintre fete ,care ulterior au fost modificate de acestea acum fara nici o acuzatie ca le-ar fi exploatat sau fortat el sa practice prostitutia.
Imi puteti spune ce sanse are care ar fi finalitatea procesului? Mentionez ca in prezent este arestat preventiv.Ma intreseaza daca exista posibilitatea de a primi condamnare cu suspendare
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
honey_mihu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:31, 7 Iulie 2011
1. si 2. Nu e obligatoriu ca declaratiile persoanelor vatamate sa fie luate in prezenta unui " reprezentant". Nici macar in cazul invinuitilor/inculpatilor minori nu e obligatoriu, depinde de infractiune, dar de principiu nu trebuie sa fie asistati.
Declaratiile lor, modificate sau nu, nu vor fi luate in considerare decat daca se coroboreaza cu alte probe din dosar.
3. si 4. Nu trebuie confundat fondul cu masura arestarii preventive, pt care nu se discuta probatoriul de pe fond, ci doar daca sunt indeplinite conditiile pt a se lua masura respectiva.
Din pacate, in Romania, pe durata arestarii se incearca strangerea de noi probe si din comportamentul arestatului, familiei, apropiatilor etc., alte convorbiri telefonice, eventual se spera sa recunoasca fapta.
Daca veti considera ca se incalca drepturile omului, puteti sa apelati la forurile de decizie.

Eu va recomand sa asteptati, sa se judece fondul, exercitati toate caile de atac si angajati-i avocat, nu va bazati pe cel din oficiu.
Multumesc de raspuns.
Am uitat sa precizez ca si-a recunoscut fapta ,si de aceea nu inteleg de ce il mai tin in arest preventiv.
Faceti cerere pt inlocuirea masurii arestarii preventive cu alta, mai usoara. Angajati-i avocat, pe bune.
honey_mihu a scris:

Multumesc de raspuns.
Am uitat sa precizez ca si-a recunoscut fapta ,si de aceea nu inteleg de ce il mai tin in arest preventiv.


Faptul ca a recunoscut nu inseamna ca trebuie pus liber.Este o infractiune foarte grava si este cumva normal...
Trebuie studiat dosarul pentru a se intelege situatia.
De cat timp este arestat?
As vrea sa stiu cat m-ar costa un avocat pentru apararea sotului meu ,aproximativ.In prezent am un avocat insa nu prea isi da interesul.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Trafic de minori katy_katalina89 katy_katalina89 Buna ziua!am si eu o intrebare:daca o persoana minora intretine raporturi sexuale cu alta persoana minora poate fi acuzat de viol???raportul a fost intretinut ... (vezi toată discuția)
Proxenetism 213 costy11 costy11 Buna Ziua,sunt acuzat de proxenetism in urma unei autosesizari a parchetului,am o relatie cu o fata in varsta de 20 de ani,de aproximativ 2 ani,din care a ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru furt? dtls dtls Buna ziua,as dori si eu sa stiu daca unei persoane acuzate de furt sau complicitate la furt si luare de mita i se poate da o sentinta cu suspendare? Recursul ... (vezi toată discuția)