avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul acordarii unei copii a procesului verbal de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul acordarii unei copii a procesului verbal de constatare

Bine v-am gasit.
1. Am inteles (citind forumul) ca daca sunt partea vatamata (intr-un proces de lovire si alte violente) ar fi trebuit ca in termen de 15 zile decand am depus plangerea sa primesc o copie a procesului verbal. Am dreptate sau ma insel? Acel proces nu mi s-a adus la cunostinta.

2. Ce pot face daca desi le-am solicitat in scris politia nu mi-a raspuns in termen de 30 de zile? Am inteles ca ar trebui sa le mai trimit inca o hartie si daca nu mi se raspunde in termen de 15 zile va trebui sa-i atac pe contencios-administrativ, sau cum pot trece peste lenea, interesul sau parsivitatea lor?
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
creative_junkie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:56, 29 Iunie 2011
Puteti solicita aceasta proba in aparare(cea cu privire la actele intocmite in urma sesizarii dvs telefonice prinapel de urgenta)
Instanta de judecata-in momentul in care veti ajunge in aceasta faza-va putea sa se pronunte asupra cererii dvs si in cazul admiterii sale , sa solicite actele respective ,printr-o adresa oficiala catre "Dispeceratul 112"
Bravo... eu am fost la politie unde mi s-a citit declaratia invinuitului, de pe un proces verbal.... acel proces verbal s-a depus in arhiva, apoi s-a "pierdut", cel putin temporar.

Am mai auzit-o si la altii , si din oras, si de pe forum,deci despre ce e vorba?

<<s-a citit declaratia invinuitului, de pe un proces verbal.... >>dumneavoastra stiti ce spuneti?chiar daca s-a pierdut declaratia data de invinuit...va da alta .invinuitul are dreptul sa-si schimbe declaratia pe intreg parcursul procesului...asa ca pierderea ei nu este un obstacol...

Mda, la aproximativ 2 saptamani dupa incident am fost chemat la politie, unde mi s-a aratat un proces verbal de vreo 4-5 pagini (m-ar mira ca sa fie fisa operativa, dat fiind volumul imens de date, declaratii adunate).

Am depus plangere dupa inca vreo 2 saptamani, organul de cercetari penale caruia i s-a alocat dosarul s-a apucat de munca dupa aproximativ o luna, acel proces verbal s-a depus in ceva arhiva, sau s-a pierdut (sau ceva genul :((:((:((:(()

Putea fi vorba atunci de un proces verbal de contraventie, adica sa fi primit amenda sau avertisment?!
Daca s-a intocmit dosar penal si acesta se afla in curs de instrumentare la politie , orice declaratie data de parti , se ataseaza la acel dosar.
Nu are ce cauta la nicio arhiva.
Daca declaratia s-a pierdut exista posibilitatea refacerii acesteia , iar daca "pierderea" ar fi intentionata , puteti face sesizare la organele ierarhic superioare ale agentului/ofiterului care a luat-o sau puteti formula plangere penala impotriva acestuia la parchetul competent (numai daca exista probe in acest sens)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)
Politie martori Rus Ioan4 Rus Ioan4 in cazul in care un echipaj de politie ma surprinde asupra unei infractiuni,imi face proces verbal,eu nu recunosc nimic,nu au nici un martor,nu au nici ... (vezi toată discuția)
Din contestator in parte vatamata? y0sunt y0sunt Buna ziua. Acum 2 luni am depus o contestatie la un proces verbal de contraventie( pt apel abuziv 112) la sectia de Politie care a eliberat respectivul proces ... (vezi toată discuția)