avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false

Buna ziua,

Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false.
In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an inchisoare.
Azi am fost sa verific cazierul si apar cu cazier,nu sa sters.
Puteti va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac ? si eventual care sunt consecintele ?
Am primit dovada pentru 15 zile .pot sa o prelungesc ?,peste cat timp pot sa recuperez permisul ?
Sa ma astept la inchisoare sau la ceva cu suspendare?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
florinpopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: florinpopescu , utilizator 00:48, 16 Iunie 2009
Infractiuni prev. de art 85 alin. 1 si alin. 2 din OUG nr. 195/2002 replicata-,,conducerea pe drumururile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare"

:(
OUG nr. 195/2002:

Art. 85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

In cazul in care nu ai antecedente penale, se va pronunta o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, in baza art.81 Cod penal.
Pentru studentu',
Ai trei variante:
1. amenda administrativa;
2. amenda penala;
3. inchisoare cu suspendare.
Cea mai probabila este prima varianta, depinde de conduita pe care o ai in fata organelor de urmarire penala (ai avut-o in fata organelor de constatare), motivul pentru care ai condus cu numere expirate, banuiesc ca era masina ta, conteaza daca era noapte sau ziua in amaiaza mare, daca ai savirsit infractiunea din culpa, etc. Nu dispera, multi de pe forum recita din legi si atit. Cauta pe forum, tre' sa fie pe forumul asta un subiect de genul "platforma cu numere expirate", acolo vei gasi mai multe informatii si vreo 2-3 cazuri rezolvate la care 'infractorii" au trimis feedback.
Bafta!
==============SOLUTIE===========
Salut,
Am primit in sf permisul ..de anu trecut din iun parca pana in luna asta l-am avut retinut ..S-a decis neinceperea urmariri penale.. am primit amenda de 800 lei si permisu inapoi in aceiasi zi. (am platit amenda la trezorerie..m-am dus la procuratura sa depun copie cu amenda platita, m-am dus la udristei sa imi completeze pe dovada .. si am stat la coada sa ridic permisul) Asta pt ca in tot intervalul in care a fost retinut nu am prelungit dovada..Ar fi trebuit si 3 luni de suspendare, dar la mine s-a tinut cont ca in toata perioada "nu am mers" cu masina.
Intre timp am facut si reabilitatrea ..deci am fost fara cazier in mom in care a ajuns cazul la procuror.
la sf anului trecut s-a dat o lege ..ceva care iti permite sa prelungesti dovada pana in momentul in care se da o solutie dosarului tau.
Multumesc pentru sfaturi si pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis cu alcolemie cata_catalyn91 cata_catalyn91 am si eu mai multe probleme am condus un autovehicul cu numerele expirate,fara permis si cu o alcolemie de 0,73 la prima recoltare de sange si la a doua cu ... (vezi toată discuția)
Am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare expirate de 4 zile dalexe_68 dalexe_68 ce amenda sau ce pedeapsa o sa primesc daca am fost prins ca am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare expirate de 4 zile (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 de zile razvan0101 razvan0101 In data de 06.12.2011 mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile, circulam cu un auto cu nr. rosii provizorii dar erau expirate de cateva zile, agentu care mi-a ... (vezi toată discuția)