avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se repartizeaza corect salariul pt. femeia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se repartizeaza corect salariul pt. femeia de serviciu?

Legea este interpretabila in acest sens si administratorul profita(ei sunt 6 in ap.si calculeaza dupa cota parte)Cred ca logic ar fi sa se calculeze dupa nr.de pers. ca la REBU.Daca sunt plecata 1 luna zile nu trebuie sa platesc pt.REBU ca nu am facut gunoi menajer,dar de ce sa platesc pt. femeia de serviciu?
Iar cabinetul medical dintr-un ap. de 2 cam.(nr. celor care se perinda este mare )plateste dupa cota parte indiviza.
Este corect ? Nu!!!!!!!!!!!
Sa facem ceva !!!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ov07012008, utilizator
Daca considerati ca legea nu este corecta puteti face o petitie catre deputatul/senatorul din colegiul dvs sau puteti incepe sa strangeti semnaturi pentru initierea modificarii l legislative.

Art. 74 din Constitutia Romaniei spune: „Initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi.”

Exemplul dvs cu tinerii care folosesc mai mult liftul este fals. Eu folosesc liful in medie de 2 ori pe zi, atunci cand plec de acasa dimineata si cand vin seara. Persoanele in varsta il folosesc de mai multe ori pentru ca nu lucreaza, merg la piata, coboara in fata blocului, etc (aici sunt total subiectiv).
Daca va ganditi la tinerii care lucreaza ,aveti dreptate,eu ma gandeam la elevi,studenti (mai ales in vacanta )si batrani care nici nu se pot deplasa;sigur ca suntem subiectivi si probabil si legiuitorul a fost.Totusi legislatia dinaitea legii 230 /2007mi se parea mai corecta,mai completa si mai lamuritoare.OG81/2001 preciza ca asoc.de locatari existente la data respectiva sunt recunoscute ca asoc. de propr.si sunt obligate sa se reorganizeze in termen de 12 luni(cap.III art.17) Era clar ca asoc. de loc.se puteau ghida dupa legislatia pt. asoc. de propr.Legea 230/2007 spune ca propr.se pot organiza in asoc.de propr.(art.2),iar HG 1588/2007spune la art. 2:"proprietarii apartamentelor şi ai spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă se pot constitui în asociaţii de proprietari.",iar la art.3 prevede:

Art. 3. - Proprietarii din asociaţiile de locatari din clădirile ale căror apartamente au fost dobândite în proprietate în condiţiile legii şi care nu s-au organizat în asociaţii de proprietari vor lua măsurile prevăzute de prezentele norme metodologice pentru constituirea în asociaţii de proprietari, potrivit prevederilor Legii nr. 230/2007.

Deci,asoc. de locatarii se pot organiza(daca vor,cf.art.2)sau sunt obligate (cf.art.3)?????????!!!!!!!!!!!!!!

Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ov07012008, utilizator
Spre deosebire de rebu/ rosal etc unde noi ca indivizi generam gunoiul, la spatiile comune 70-80% din gunoi este generat mai degraba singur ... in special praful specific oraselor si a faptului ca o constructie lucreaza timp indelungat.
Nu este o reglementare legala asupra faptului ca gunoiul este generat intr-un fel sau altul, ci mai degraba o logica.
Cu iluminatul scarii si liftul alta discutie, daca lumina ar merge cotinuu ar fi normal sa se considere pe cpi ... dar sunt curios mai exista oare blocuri unde sa nu fie senzori sau macar acele intrepatoare temporizate? ele sunt actionate de individ deci normal ca se impart pe numar de persoane ... cu mici rezerve de logica ... un nou nascut care este obligatoriu sa se treaca la intretinere din momentul aducerii acasa nu ar trebui sa plateasca tot ce se plateste pe numar de persoane: nu merge singur cu liftul, nu aprinde lumina pe scara etc. rationamentul e valabil pana la o varsta a copilului ... deci da legea are scapari, legea este interpretabila, dar ce putem face pana la schimbarea ei? sa o respectam ....

PS: daca ingrijitorul s-a plati la numar de persoane ce facem cu salariul lui ? il diminuam cand dvs sunteti plecat in concediu? sau suplimentam la cei care nu pleaca in concediu costul ca sa se invete minte? s-a mai discutat pe forum acest aspect ... salariile se negociaza si au o valoare fixa legata strans de constante cum ar fi cpi, altfel ar fi un haos suplimentar in asociatii ca si in firmele cu plata la comision ...
ov07012008 a scris:

............Deci,asoc. de locatarii se pot organiza(daca vor,cf.art.2)sau sunt obligate (cf.art.3)?????????!!!!!!!!!!!!!!


Ati sarit de la salariul femeii de serviciu direct la infiintarea asociatiilor de proprietari? Ce va intereseaza exact? Ca nu putem sa lamurim totusi o problema foarte complexa cum este transformarea unei asociatii de locatari in asociatie de proprietari intr-un topic despre femeia de serviciu......
Luati-le pe rand!

OG 81/2001 este despre infiintarea Institutului National de Administratie si nu are legatura cu asociatiile de proprietari
Scuzati ! Am vrut sa scriu OG 85/2001.
Aveti dreptate,nu putem sari de la una la alta#-o Sunt un incepator si invat din mers cum stau lucrulile pe aici.
Ce ma intereseaza? Tot ce tine de activitatea asociatiilor de locatari,ce legi le reglementeaza,parerea celor avizati,dar si parerea celor care,chiar daca nu sunt avizati ,au logica in gandire......

Alte discuții în legătură

Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)
Calcul cote intretinere persoana??? Elena_zr Elena_zr Am citit pe forum nemultumirile locatarilor cu privire la calculul cotelor de intretinere cand ap este gol. Adunarea Generala poate lua o hot in acest sens. ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)