avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acelasi angajator, acelasi angajat, 2 CIM -uri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acelasi angajator, acelasi angajat, 2 CIM -uri

Intre acelasi angajator si acelasi angajat se incheie 2 contracte de munca pe durata nedeterminata:
- primul, cu durata de 6 ore - functia - inginer;
- al II-lea, cu durata 2 ore - functia - evaluator.
Credeti ca este corect:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 4 Februarie 2009
Pe cartea de munca se va trece decat job-ul principal, acela de 8 ore/zi, pentru celalalt va exista doar contractul de munca. Este ca si cum ar fi 2 angajatori. Si poate inceta oricand si se va intocmi decizia de desfacere a cim fara nici o problema.
mie nu mi se pare corect deloc.
omul putea sa aiba un singur contract cu functia inginer, cu un cim nedeterminat, cu norma intreaga, beneficiaza de deducere si toate drepturile din CCM si CM. apoi i se face un act aditional la cim pentru cumul de functii, inginer si evaluator, acelasi cim cu norma intrega.....
nu am auzit sa se practice 2 contracte partiale la un sg. angajator.
are ma i mult de castigat cu varianta expusa de mine ca vechime in munca si specialitate. una e sa zici ca esti evaluator cu doua ore si alta e sa spui ca ai cumul de functii...........parerea mea
namiru a scris:

mie nu mi se pare corect deloc.
omul putea sa aiba un singur contract cu functia inginer, cu un cim nedeterminat, cu norma intreaga, beneficiaza de deducere si toate drepturile din CCM si CM. apoi i se face un act aditional la cim pentru cumul de functii, inginer si evaluator, acelasi cim cu norma intrega.....
nu am auzit sa se practice 2 contracte partiale la un sg. angajator.
are ma i mult de castigat cu varianta expusa de mine ca vechime in munca si specialitate. una e sa zici ca esti evaluator cu doua ore si alta e sa spui ca ai cumul de functii...........parerea mea

Unde scrie, in lege, ca intre acelasi angajator si acelasi angajat, nu se pot incheia 2 contracte de munca:D. Inteleg ca este mai bine sa se procedeze asa cum ai mentionat insa, ce impiedica partile sa incheie 2 contracte, daca asta este vointa lor;)...Iar practica in acest sens este....
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Cumulul de functii poate fi atat la acelasi angajator, cat si la angajatori diferiti.
O problema ar mai fi cum se va inregistra in carnetul de munca, cele 2 c.i.m. incheiate la acelasi angajator :-/
elis a scris:

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Cumulul de functii poate fi atat la acelasi angajator, cat si la angajatori diferiti.
O problema ar mai fi cum se va inregistra in carnetul de munca, cele 2 c.i.m. incheiate la acelasi angajator :-/

exact. el are 2 cim, nici unul cu norma intreaga.......... poate sa-i faca si 4 cim-uri cu cate 2 ore, dar cand acest salariat va merge la un alt angajator, cat de pregatit profesional va parea el cand ii va spune ca avea partiale pe cele doua meserii?
Si nici nu ii vor fi trecute pe cartea de munca cele doua incadrari ci doar una. Vechimea pe specialitate in cea dea doua meserie nu o poate dovedi cu cartea de munca, doar cu adev. de 2 ore. daca face cumul de functii, da, demonstreaza ca a fost si inginer si evaluator cu norma intreaga, da bine nu?
dar eu cred ca cel ce a scris nu este salariatul ci inspectorul de personal de la firma , patronul sau alta pers.din partea firmei si nu are interes sa-i faca un avantaj salariatului in speta.

Alte discuții în legătură

Cumul de functii lt lt Buna ziua, Daca o persoana are un CIM incheiat pe perioada nedeterminata, cu o norma de timp de 8 ore, pentru o anumita functie, se poate face un act ... (vezi toată discuția)
Doua cim cu 8 ore miroslava miroslava Buna ziua! Va rog frumos sa ma informati daca putem sa incheiem un CIM cu opt ore unui salariat care lucreaza si ca profesor tot opt ore. Stiam ca orice ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu denaeira denaeira Firma noastra are posibilitatea de a da munca la domiciliu (va fi munca in acord,fiecare faza de lucru are o norma de timp care va fi inmultita cu un tarif ... (vezi toată discuția)