avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acelasi angajator, acelasi angajat, 2 CIM -uri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acelasi angajator, acelasi angajat, 2 CIM -uri

Intre acelasi angajator si acelasi angajat se incheie 2 contracte de munca pe durata nedeterminata:
- primul, cu durata de 6 ore - functia - inginer;
- al II-lea, cu durata 2 ore - functia - evaluator.
Credeti ca este corect:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 4 Februarie 2009
Nu mi se pare corect. Mai ales ca ambele sunt pe perioada nederminata.
In opinia mea trebuia incheiat un singur CIM iar in fisa postlui sa se inscrie sarcinile ..inclusiv cele de evaluator. daca intre timp s-ar schimba solicitarile angajatorului se putea reinoi CIM cu act aditional.
Cred ca pt programul de 6 ore , functia inginer , se trece in cartea de munca..astfel ca nu se platesc toate datoriile catre bugetul de sta si fonduri speciale...IASTA R NGINERIE FINANCIARA..sau FISCALA.
Asa se intampla cu ff multe acte normative in Romanica...dau nastere la interpretari. ..
Nu reusesc sa inteleg de ce nu poate un angajat, in opinia dvs, sa aiba 2 cim la acelasi angajator.
Presteaza 2 munci diferite pentru care este platit. Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica acest lucru.
Sunt curioasa, daca ati fi in situatia respectivului salariat, vi s-ar mai parea asa de incorect?
nikol.ilea a scris:

Nu reusesc sa inteleg de ce nu poate un angajat, in opinia dvs, sa aiba 2 cim la acelasi angajator.
Presteaza 2 munci diferite pentru care este platit. Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica acest lucru.
Sunt curioasa, daca ati fi in situatia respectivului salariat, vi s-ar mai parea asa de incorect?

Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Din cuprinsul art 35 se poate trage concluzia ca acest cumul de functii prin mai multe CIM-uri nu sunt la acelasi angajator.
Sa gandim putin logic :
1. am 2 CIM la acelasi angajator................ sunt obligata sa aleg un angajtor la care declar functia de baza.
2.Fiind un singur angajtor la el voi alege functia de baza, in care din cele doua CIM este functia de baza?????????????????
3. se poate ca la un angajtor sa am functia de baza si in acelasi timp sa nu am functie da baza la acel angajtor????????
4. cum apare salariatul in statele de plata?apare pe mai multe state de plata? apare in declaratiile la salarii de mai multe ori?
5. acordarea co va fi iar o problema dificila, acest salariat are in acest caz posibilitatea de a lua minim 42 zile de co.... cum le veti acorda?daca nu va dori ca ele sa fie in acelasi timp luate?
6. sporul de vechime se acorda la ambele contracte??????????????
7. concediile medicale se acorda de acelasi angajator de doua ori???????????
Consider ca intrepretarea art. 35 este in sensul ca 2 CIM nu se incheie cu acelasi angator.
Este admisibil cumulul de funcţii chiar în interiorul aceluiaşi angajator. Având în vedere principiul general al libertăţii contractuale, precum şi principiul special al neîngrădirii dreptului la muncă şi al libertăţii muncii, rezultă că poate exista cumul de funcţii chiar la acelasi angajator.

De altfel, nu exista nicio interdictie legala privind cumulul de functii la acelasi angajator.
1. am 2 CIM la acelasi angajator................ sunt obligata sa aleg un angajtor la care declar functia de baza.
2.Fiind un singur angajtor la el voi alege functia de baza, in care din cele doua CIM este functia de baza?????????????????

Se alege functia de baza considerata mai avantajoasa.
3. se poate ca la un angajtor sa am functia de baza si in acelasi timp sa nu am functie da baza la acel angajtor????????

Nici o prevedere legala nu interzice acest lucru, atata timp cat cele 2 functii sunt compatibile.
4. cum apare salariatul in statele de plata?apare pe mai multe state de plata? apare in declaratiile la salarii de mai multe ori?

Exact
5. acordarea co va fi iar o problema dificila, acest salariat are in acest caz posibilitatea de a lua minim 42 zile de co.... cum le veti acorda?daca nu va dori ca ele sa fie in acelasi timp luate?

Din moment ce partile cim au acceptat acest lucru, cu siguranta au luat in calcul si aceasta ipoteza.
Stim cu totii ca in ceea ce priveste luarea co exista diverse aranjamente ce nu tin seama de Codul Muncii, dar avanatajaza partile contractuale. Nu cred sa fie o problema.
. sporul de vechime se acorda la ambele contracte??????????????

Nu asa este corect?
7. concediile medicale se acorda de acelasi angajator de doua ori???????????

Fiind vorba de acelasi angajator se va acorda o singura data.

Ma bucur ca oameni incearca sa se lamureasca :)

Alte discuții în legătură

Cumul de functii lt lt Buna ziua, Daca o persoana are un CIM incheiat pe perioada nedeterminata, cu o norma de timp de 8 ore, pentru o anumita functie, se poate face un act ... (vezi toată discuția)
Doua cim cu 8 ore miroslava miroslava Buna ziua! Va rog frumos sa ma informati daca putem sa incheiem un CIM cu opt ore unui salariat care lucreaza si ca profesor tot opt ore. Stiam ca orice ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu denaeira denaeira Firma noastra are posibilitatea de a da munca la domiciliu (va fi munca in acord,fiecare faza de lucru are o norma de timp care va fi inmultita cu un tarif ... (vezi toată discuția)