nikol.ilea a scris:
Nu reusesc sa inteleg de ce nu poate un angajat, in opinia dvs, sa aiba 2 cim la acelasi angajator.
Presteaza 2 munci diferite pentru care este platit. Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica acest lucru.
Sunt curioasa, daca ati fi in situatia respectivului salariat, vi s-ar mai parea asa de incorect?
Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Din cuprinsul art 35 se poate trage concluzia ca acest cumul de functii prin mai multe CIM-uri nu sunt la acelasi angajator.
Sa gandim putin logic :
1. am 2 CIM la acelasi angajator................ sunt obligata sa aleg un angajtor la care declar functia de baza.
2.Fiind un singur angajtor la el voi alege functia de baza, in care din cele doua CIM este functia de baza?????????????????
3. se poate ca la un angajtor sa am functia de baza si in acelasi timp sa nu am functie da baza la acel angajtor????????
4. cum apare salariatul in statele de plata?apare pe mai multe state de plata? apare in declaratiile la salarii de mai multe ori?
5. acordarea co va fi iar o problema dificila, acest salariat are in acest caz posibilitatea de a lua minim 42 zile de co.... cum le veti acorda?daca nu va dori ca ele sa fie in acelasi timp luate?
6. sporul de vechime se acorda la ambele contracte??????????????
7. concediile medicale se acorda de acelasi angajator de doua ori???????????
Consider ca intrepretarea art. 35 este in sensul ca 2 CIM nu se incheie cu acelasi angator.