nikol.ilea a scris:
Nu reusesc sa inteleg de ce nu poate un angajat, in opinia dvs, sa aiba 2 cim la acelasi angajator.
Presteaza 2 munci diferite pentru care este platit. Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica acest lucru.
Sunt curioasa, daca ati fi in situatia respectivului salariat, vi s-ar mai parea asa de incorect?
Cred ca prin incheierea a doua CIM intre aceleasi persoane in aceasi perioada, se urmareste o anume "facilitate", pe care sincer eu nu o vad. Deasemenea cred ca daca un angajator se gandeste la o asemenea modalitate de a-si asigura serviciile unei persoane nu se gandeste la toate riscurile, cheltuielile adiacente si la procedurile pe care le presupune incheierea unui CIM.
Cred ca cei care pun problema sub acest aspect nefiind specialisti in dreptul muncii, nu vad obligatiile si raspunderea angajatorului din spatele acestui contract, dpv al sanatatii si securitatii muncii. Iar materia in acest sens este vasta.
In mod corect se incheie un singur CIM cu respectarea tuturor elementelor prevazute de lege, iar daca persoana cumuleaza doua functii acest lucru va fi specificat. In cazul in care cumul de functii intervine ulterior acest lucru se va stipula intr-un act aditional la CIM. In aceste conditii, toate drepturile si obligatiile partilor se vor afla intr-un singur inscris.
Trebuie avut in vedere ca CIM poate cuprinde clauze diferite, de confidentialitate, de mobilitate, etc..Ce ar insemna pt un angajator sa dovedeasca ca angajatul nu a respectat confidentialitatea in cadrul atributiilor unui CIM, inceteaza contractul dar angajatul ramane in societate in temeiul celuilalt CIM.