avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza doar pentru apa calda, apartamentul fiind bransat la RADET. Din ce am inteles datorita faptului ca nu e niciun apartament debransat pe scara nu se pot face nici eu debransare. Intrebarea este: in conditiile in care montez alte calorifere mai mici pe reteaua de la RADET, si pun repartitoarele pe ele pe care de altfel le voi tine inchise, iar separat montez calorifere mai mari pe instalatia din centrala care e deja facuta e vreo problema legala?
Din moment ce repartitorul este pornit( pentru ca se atinge o anumita temperatura a caloriferului) el inregistreaza intre cei doi senzori o diferenta de caldura mai mare pentru ca si temperatura in camera urca cu aport adaugat de la caloriferele din circuitul centralei murale.;)
Atentie!. Se face confuzie intre robinetul termostatat si cititorul de unitati (repartitor)
Repartitorul nu este pornit, deci nu intra agent termic incalzit in calorifer, asa ca nu are ce masura si inregistra.

Repartitorul nu este termometru de camera!
Repartitoarele de costuri cu 2 senzori integreaza in timp diferenta dintre temperatura de la suprafata radiatorului si temperatura aerului.:D

Principiul de masurare cu doi senzoride temperatura: un senzor masoara temperatura suprafetei radiatorului sau a agentului termic, al doilea senzor masoara temperatura camerei sau o temperatura aflata intr-o relatie predefinita cu precedenta.:D

Asa cum spuneti dvs. d-na elga50 se poate intampla daca se foloseste un repartitor cu un singur senzor. Din pacate repartitoarele cu un singur senzor nu se mai folosesc pentru ca nu sunt suficient de precise si sau scos din uz.

Repartitoarele cu trei senzori se folosesc de exemplu la subsolurile blocurilor unde in plus masoara si temperatura de retur a agentului termic.:D
Iata ce face un repartitor :
Repartitoare cu citire directa
Repartitorul de cost electronic ..... folosewte tehnica de masurare cu 2 senzori. Un senzor masoara temperatura pe suprafata radiatorului iar celalalt senzor masoara temperatura camerei. Consumul de energie este calculat pe baza diferentei dintre aceste doua temperaturi. Aceste masuratori nu sunt inregistrate ca un consum real de energie, ele fiind corectate in functie de tipul radiatorului (numar de elementi, material constructiv) si amplasarea camerei in cadrul imobilului (parter, ultimul nivel, cu expunere spre nord, etc.).

Repartitorul ...... produs de ...... este capabil sa faca distinctia intre temperatura radiatorului si temperatura mediului ambiant (caldura provenita de la soare, sobe, weminee sau alte surse de caldura). Repartitorul Futura inregistreaza consum de energie termica numai in cazul in care temperatura radiatorului este mai mare decât temperatura camerei, când exista emisie de caldura din sistemul de incalzire, prin intermediul radiatorului.
Deci daca incalzesc radiatorul ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)